Naix el blog jove d’un IVAJ (potser) massa major

Blog de l'IVAJ

«Els centres i els serveis d’informació juvenil han d’ajudar les persones joves en l’accés a la informació facilitada, a través de les modernes tecnologies de la informació i la comunicació.» De la carta europea d’informació juvenil, 2004. Eryica, l’Agència Europea d’Informació i Assessorament per als Joves.

Ens ha pillat un poc majors açò del blog (bé, millor dit, un poc tard). Qui es posa a fer un blog ara? L’administració, és clar. Però ho havíem de fer. Volem pegar-li la volta (una gran volta) a tot això de la informació jove. Sí, encara que pensem que s’informa millor cara a cara (ací estan els més de 200 centres d’informació juvenil que tenim al nostre territori), vivim uns temps en què una mirada al mòbil o a l’ordinador et dóna més informació de la necessària. I aquest és l’espai que volem compartir: l’espai que t’ajuda a escollir, a seleccionar, a ‘traduir’, a trobar el que estàs buscant. Volem ser una font més on pugues escorcollar i on tingues la seguretat que tot el que diu és de confiança.

Un blog (de l’anglès blog, abreviació de weblog: diari web), com sabreu, és una «pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s’actualitza regularment i on es recull informació o opinions sobre temes diversos», segons el Diccionari Normatiu Valencià de la Acadèmia Valenciana de la Llengua. Assumim el repte d’afegir noves històries cada setmana, de ser la part ‘menys’ institucional de la Generalitat, que hi tinguen cabuda moltes veus: les veus de cada protagonista.

«En cada missatge o article d’un blog els lectors poden escriure comentaris, i l’autor o autora, al seu torn, respondre’ls.» Diu la Viquipèdia. I assumim que teniu dret a parlar, també vosaltres. De fer preguntes i esperar respostes. D’opinar i fer comentaris. De dir-hi la vostra.

A l’IVAJ, l’Institut Valencià de la Joventut, ens ha pegat per fer un blog. Sí. Volem iniciar un altre espai de comunicació. Tenim Twitter, Facebook, Instagram, un canal de YouTube, web…, i ara un blog.

Volem acostar-te tota la informació que considerem necessària. La Generalitat genera molta informació que et pot ser útil (treballem per a tu) i te la volem fer arribar de totes les maneres possibles, perquè l’uses com vulgues… la faces teua.

Jesús Martí. Secretari general de l’IVAJ.

@JesusPolinya @GVAivaj

Negocis de fotografia creat per Bedneyimages – Freepik.com

4 Comments

  1. Bo … Més que arribar tard, el que passa és que tot va massa ràpid , i la tecnologia , més encara … I això està molt bé, te que ser així ; però també es necessari apropiar-se de les ferramentes i fer-les servir d’una manera tranquil·la , traure’l’s tot el profit i reinventarles , no? .. Qual es la impressió quan els que tenim certa edat , al vore un «tocadiscos» .. hòstia ¡¡¡¡ és una canya, i inclús ara es tornen a posar de moda, és algo vintage … així que hem de un poc «vintageers» i a tractar d’utilitzar el que està al nostre abast per fer murs, virtuals, al ciberespai per a continuar provocant, informant, generant debats, o simplement … Tractar de transformar el món …Avant

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s