L’IVAJ en la motxilla

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha editat el catàleg d’activitats educatives i culturals per als centres educatius de 2017-2018, anomenat ‘Motxilla Cultural’. Un llibre pràctic, visual i esquemàtic de la quantitat d’oportunitats formatives interessants per a professionals i estudiants de totes les edats que ajudarà a enriquir capacitat creativa, el cultiu i l’estima de la llengua, la literatura, la música, l’art i la gastronomia valenciana i la sensibilitizació al voltant de diferents qüestions indispensables per a la convivència i la sociabilitat. Un total de 255 propostes entre les quals es troben cinc iniciatives amb el segell de l’IVAJ: la mostra fotogràfica i el concurs de ‘NoemToqueselWhatsapp’, l’exposició ‘#AmbLesRefudiades’’, la campanya d’activitats nàutiques ‘A la mar’ i La Senda del Poeta.

L’exposició fotogràfica ‘NoemToqueselWhatsapp’ està formada per 20 panells amb les fotografies guanyadores del concurs que es va realitzar el passat mes de novembre de 2016, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones. La finalitat era i és sensibilitzar a la població més jove, dels 12 anys endavant, i compta amb una guia didàctica.

El concurs NoemToqueselWhatsapp de fotografia i vídeo és un pas més enllà, per a motivar la participació individual i grupal per a l’observació, detecció, crítica i denúncia d’una de les xacres d’este segle, l’assetjament mitjançant les xarxes socials.
Per altra part, l’exposició ‘#AmbLesRefugiades’ és una col·lecció de deu cartells basats en la mostra ‘Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta’, a càrreg de l’Associació professional d’Ilustradors de València. També estarà acompanyada d’una guia didàctica 2.0 per a treballar en profunditat tot el contingut des d’una perspectiva humana i compromesa.

La campanya d’activitats nàutiques ‘A la mar’ cosisteix en cursos d’iniciació i perfeccionament pràctics que imparteixen les Escoles de la Mar de la Generalitat de vela lleugera, vela creuer, surf de vela, piragüisme, paddle surf i rem. Així doncs, hi ha un Programa Blau, durant el període escolar, des de setembre a juny; i un Programa Lliure d’Estiu, des de finals de juny fins a principis de setembre.

Finalment, La Senda del Poeta, que l’any passat commemorava el 75 aniversari de la mort de Miguel Hernández, és una activitat senderista de tres dies de duració que discorre pels llocs més singulars de la vida i obra del poeta. Es celebra anualment, al mes de març, des d’Orihuela, on va nàixer, fins a Alacant. Comprén tres etapes que discorren pel sender GR-125, amb parades en cada localitat de la ruta, on es realitzen diversos actes culturals de poesia, teatre i música protagonitzats principalment per joves estudiants de les poblacions.

Institut Valencià de la Joventut (IVAJ)
@GVAivaj

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s