Un futur molt present

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) està en constant revisió i reinvenció. Les persones joves són les protagonistes i la raó de ser de l’IVAJ, les autèntiques coneixedores de les seues pròpies aspiracions i qui tenen el talent i les claus perquè els ajudem a aconseguir-les. Les persones joves saben el que volen i la seua veu és necessària per a l’estructuració de la societat de la qual formen part indispensable.

La nostra aposta és no caure en generalitzacions i si avançar en els drets, per això enguany hem signat la Carta europea d’informació juvenil, hem presentat a Les Corts el projecte de llei de polítiques integrals de joventut en un diàleg permanent amb els col·lectius socials representatius.

wordcloud-1-768x576
El Dia de la Joventut, el 12 d’agost, no és més que un merescut reconeixement marcat en vermell al calendari. Però tots els dies de l’any són realment dels joves i de tots els professionals que desenvolupen la seua activitat que giren entorn d’ells són absolutament tots. I és de justícia posar cada vegada més el focus en aquella part de la població jove que no té recursos per cridar les seues pors o projectar amb llum pròpia els seus somnis. L’ONU ha proposat enguany com a lema, Youth Building Peace, un dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) junt amb la reducció de les desigualtats. No anem a romandre asseguts veient com el 26,2 % de la Comunitat, segons l’indicador AROPE es troba en risc de pobresa i/o exclusió social.

Des d’Inclusió treballem de valent, atents als detalls i mirant als ulls a xiquets i xiquetes, joves i formadors i formadores per teixir les xarxes adequades perquè l’energia i el talent no moren en l’espiral de l’exclusió. Estem compromesos amb la creació de programes dirigits expressament a persones que no tenen recursos i acostar la informació a cada barri, fins i tot porta.

També necessitem una mirada global. Hi ha moltes persones que creixen sense esperança i convençudes que no mereixen tenir-la i este govern que treballa per a les persones va irrompre amb la valentia com a arma per substituir els prejudicis per oportunitats.

Parlem de plans d’accessibilitat, programes de formació a joves en risc d’exclusió o immersos plenament en ella perquè puguen ser interlocutors i dinamitzadors d’altres joves perquè puguen seguir els seus passos, que puguen viure plenament les seues identitats, donar altaveus i raïls a les seues reivindicacions…La joventut és el nostre horitzó i el nostre punt de partida. Motivació diària i repte continu per l’eliminació de les desigualtats.

 

Mónica Oltra
@monicaoltra
Vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Infografia_DesarrolloSostenible_cast-07-07

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s