Teixint #XarxaJove sobre rodes

El programa de suport #XarxaJove impulsat per l’IVAJ ja porta a la motxilla un any d’experiències: trobades, intercanvis, cursos, camps de voluntariat, conferències… Al llarg d’este intens període s’han anat teixint relacions entre diferets agents que treballem directament amb la joventut. Esta teranyina de relacions, sinergies socials, facilita l’execució de projectes destinats a la joventut de tota la Comunitat Valenciana. Així doncs, tots els agents implicats, des de Conselleria fins al jove a peu de carrer, tenen molt a dir i un paper important en tot el procés.

Per este motiu, el treball en xarxa es fa tan delicat i imprescindible. Si algun dels extrems es destensa, trenca o desapareix, no té sentit la xarxa. Tothom juga un paper fonamental per poder facilitar la posada en escena de les idees, propostes i necessitats de la juventut. Per això, la creació de vincles resistens i de confiança entre IVAJ – Ajuntaments – Mancomunitats – IES – CIJ’s – Joves – Diputació –  CJCV – APJCV Conselleria – Sanitat – Serveis Socials – Associacions – Grups de joves – Bandes de música – Equips de fútbol…. Ha facilitat este teixit resistent en el temps, flexible i innovador.

La  figura del personal de la Xarxa Jove juga un paper d’unificar, fil d’un collage de propostes,  l’agulla seria el nostre vehicle que ens facilita la movilitat entre este patchwork de colors, on l’empatía, creativitat, assertivitat i humor acompanyen les visites, reunions i trobades com eina imprescindible en les relacions humanes. Esta és una aportació personal després de la meva experiència en zones rurals, on l’asfalt ha estat moltes vegades el company més proper per desfogar-nos de situacions complexes que en qualsevol relació humana hi és present.

Totes les persones que participem directa o indirectament en joventut hem de ser conscinents d’este treball en xarxa,  per això, des del programa Xarxa Jove és té molt present el ritme de cada comarca, adaptant-nos a l’entorn i la seva gent,  observant abans d’actuar, escoltant abans de parlar, creant ponts de comunicación entre l’IVAJ i tots els municipis de tota la Comunitat Valenciana.

Xarxa Jove té la missió de reforçar, impulsar i ajudar a tots els protagonistes d’esta teranyina, unint les propostes sobre rodes, tallant distàncies geogràfiques i generacionals entre els protagonistas i fusionant projectes de futur. Una aposta assegurada: J@VES. Invertint en joventut obtindrem futurs adults amb valors afegits: cooperació, solidaritat, respecte i amor. La responsabilitat d’acompanyar la tenim tota la societat i ja sabem què a més siguem més bé ens ho passarem, més diversitat tindrem, suport i sobretot en la mateixa direcció: la #joventut.

Teixim xarxa?

Sandra Antón García.
Suport Xarxa Jove La Serrania i el Racó d’Ademús

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s