Enriquint vides i obrint ments durant 30 anys

30 aniversari Erasmus+. Trobada Nacional – Múrcia 27-30 setembre 2017.
S’acaba de celebrar a Múrcia, amb una trobada nacional de participants i professionals, el 30 aniversari del programa Erasmus+ Joventut. Un programa que va començar el seu camí allà per l’any 1987, que ha anat creixent al llarg d’estos trenta anys, impulsat per la força, l’ímpetu i el treball dels milers jóvens participants de tota Europa i la presència de les nombroses organitzacions i tècnics que ho han fet possible.

En la trobada hem repassat la progressió del programa, escoltat les experiències i vivències personals, analitzat el seu futur, a la llum d’una Europa que ens mira i ens proposa nous reptes, com el Cos Europeu de Solidaritat. Allí es trobaven els pioners del programa, Francisco i Irene, que van posar les llavors d’este programa a nivell nacional que, com es pot comprovar, conserva les seues arrels i hi ha enllumenat a diverses generacions de jóvens europeus.

En esta trobada, Erasmus+Joventut ha ocupat un lloc preeminent en les nostres activitats, però també en les nostres preocupacions i aspiracions en relació amb el programa. Hem tingut l’oportunitat inoblidable d’intercanviar conceptes, metodologies, expectatives, sentiments, uns amb altres, en comuna convivència; hem pogut expressar les nostres ganes de continuar amb el programa, de millorar-ho, de fer-ho més el nostre. En definitiva, hem conformat un gran equip en un ambient de cordialitat. Ens unix el programa Erasmus+ Joventut, però, sobretot, ens unix les ganes de continuar treballant per a fer-ho més visible i més pròxim als jóvens.

Erasmus+ Joventut ens invita a participar, a ser solidaris, a aprendre dels nostres semblants, a col·laborar allí on més es necessite, a comptar amb aquells jóvens amb menys oportunitats, a ser millors europeus i millors persones. Necessitem en el futur i, com s’ha vingut fent fins ara, comptar amb el suport de tots els que componen la gran família Erasmus+, de les institucions i, especialment, de la joventut, per a fer junts un gran projecte europeu, un model de convivència i d’aprenentatge, que ens permeta mirar al futur amb confiança.

Per això, parafrasejant una coneguda sentència, no és hora de preguntar-nos el que Erasmus+ Joventut pot fer per nosaltres, sinó el que cada un de nosaltres, jóvens, organitzacions, tècnics i professionals de joventut, pot fer per este projecte comú. I, sincerament, després d’esta trobada, estem convençuts que Erasmus+Joventut és un programa vital i dinàmic a què encara li queden molts anys de vida en la nostra entranyable Europa.

Si t’agraden els reptes i estàs disposat a ajudar altres persones UNIX-TE A ERASMUS+ JOVENTUT.

Equip tècnic Programes Europeus – IVAJ.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s