Alerta, un virus!

Tots i totes sabem que amb certa freqüència és aconsellable passar l’antivíric als nostres ordinadors, perquè d’aquesta manera podrem evitar que els nostres arxius, documents o fotografies que representen part de la nostra vida, records i intimitat puguen quedar desprotegits o perdre’s en un forat negre del ciberespai, amb el risc de ser utilitzats per altres persones sense el nostre consentiment.

I com ninguna persona ens agrada quedar-nos desprotegida, és necessari buscar i conèixer les ferramentes que ens ajuden a identificar el perill i així evitar-lo o aturar-lo.

I quin és el pitjor perill que correguem la joventut? Se’ns dubte, no identificar, o inclús normalitzar un virus instal·lat des de fa molts anys en la societat, que curiosament sols atempta contra les dones. Aquest virus es denomina masclisme.
El masclisme adquireix moltes formes, i es transforma llestament per tal
d’adaptar-se i eixir-se’n amb la seua. El masclisme – i per tant, els masclistes- no respecten la dignitat de les dones, i contínuament les oprimeix i envaeix la seua intimitat i la seua llibertat.

Podem eliminar-lo? Clar que sí. Primerament cal tindre les ferramentes adequades per tal de reconèixer-lo. Si obrim els ulls, podrem fer un escaneig, i prompte sabrem què, hi ha masclisme si: ens controlen les xarxes socials, si controlen amb qui parles, si et prohibeixen vestir d’una determinada manera o et limiten la teua llibertat d’expressió, si t’aïllen de les persones amb qui confies, si et fan sentir inferior, si et pretén fer creure que sense ell no series ningú, si discutiu fortament i després et diu que canviarà, si està disposat a fer qualsevol cosa, inclús qualsevol locura. Si t’insulta o t’agredeix verbal o físicament.

Si t’has reconegut en aquesta situació, aleshores pots fer dues coses per tal
d’evitar que aquest virus et danye més. Tallar la relació. Per molt que et diga que canviarà, no ho farà, i pot anar a pitjor. Conta-li la situació a alguna persona que tingues al teu entorn (familiars, professors/es, amistats) i/o poseu-se en contacte amb el telèfon d’atenció a víctimes de violència de gènere per tal de que vos assessoren 016, o telefoneu al 112 en cas d’urgència.
Fes-ho.

Passem l’escàner i borrem el masclisme!!

Maria Such

Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

*Este cap de setmana, a la plaça de l’Ajuntament de València, tindrà lloc l’IgualmentFest on realitzarem la trobada d’experiències amb valor (M’importa), on quedarà palés que hem de passar l’escàner.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s