Les cares del futur per la lluita de la diversitat

Percepcions personals dels tres coordinadors del Grup Jove de Lambda:

“Adquirir formació en #diversitat sexual i de gènere no solament ens ha permès desenvolupar una capacitació professional orientada a la justícia social, sinó també ser conscients de com les actituds heterosexistas i els prejudicis en els quals hem sigut educats han condicionat i condicionen les nostres pròpies vides. Moltes vegades, estes fonts de discriminació més subtil, vénen marcades pel desconeixement i la ignorància, però es fan patents també en la nostra forma de fer ciència, en la difusió del coneixement i en les barreres que les persones #LGTB es troben a l’hora d’accedir a serveis d’atenció i promoció de la salut adequats, com la “presumpció d’heterosexualitat”. Una atenció sanitària lliure de LGTBfóbia és aquella que reconeix l’impacte que la desigualtat, els contextos de discriminació i la interiorització de valors negatius cap a les minories, exerceixen en el benestar psicològic i emocional de les persones, evitant postures patologitzants que històricament ens han estigmatitzat i revictimitzat”.

Luis Estévez Cachafeiro, Psicòleg Clínic i coordinació Grup #Jove.

 
“L’orientació sexual i la identitat de gènere són aspectes essencials de la construcció d’una persona. Considerem que per a superar els prejudicis, els estereotips i este tipus de comportaments, és necessari parlar de diversitat. Des del sistema educatiu hauria de fomentar-se una formació en diversitat afectiu-sexual, basada en l’equitat, la tolerància i la llibertat, bases essencials perquè totes les persones puguem viure concorde a la identitat, el gènere i el sexe que sentim. Com assenyalava Pedro Zerolo, se segueix sense parlar de diversitat sexual en les aules, cal caminar cap a la igualtat social, combatent contra l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia, i açò només s’aconsegueix amb educació, educació i educació. Perquè educar en tolerància, en respecte, en igualtat de tots i totes és l’únic camí per a retallar de manera definitiva la discriminació i la desigualtat”.

Yatta Myers Peiró, estudiant d’Educació Social i coordinació Grup Jove.

 
“Des d’un punt de vista historiogràfic educar en la diversitat sexual i de gènere és fonamental per a comprendre certs àmbits socials i culturals. Tot període històric és el resultat de la confluència de factors polítics, culturals, econòmics i socials, per la qual cosa si no s’estudia en profunditat i es deixa de costat alguna de les realitats que conformen estos camps la societat no serà capaç d’entendre i visualitzar íntegrament una època històrica concreta, i com a conseqüència d’este desconeixement cap la possibilitat que es comenten alguns dels errors que van succeir en el passat. En esta línia argumental es podria fer referència a alguns dels principals moviments artístics i literaris que van revolucionar el món de les belles arts, les expressions de les quals més destacades i transgressores són el producte del món interior de l’artista i de les seues influències personals, que moltes vegades es van veure esguitades per ambients liberals on la diversitat sexual i de gènere era un fet, a pesar que tot açò es vera relegat a la clandestinitat”.

Jesús Paricio Fraile, Historiador de l’art i coordinació Grup Jove.

 

Lambda Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals
@lambdavalencia

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s