Camps de voluntariat, una experiència que et canvia la vida

Els #campsdevoluntariat et poden canviar la vida. Encara tinc molt present el moment que anava camí d’Alborache per a participar al meu primer #voluntariat al camp de “Diverteix-te”. Recorde tots els dubtes i pors amb els que anava i com es varen anar al moment de conèixer als meus companys i equip d’animació. Aquest Nadal vaig tornar a sentir aquella sensació, però per motius diferents, aquesta vegada tornava a “Diverteix-te” com a #monitor.

Com en l’altra ocasió, els nervis van desaparèixer prompte. Amb les meues companyes va ser molt fàcil treballar i ens vàrem compenetrar molt bé durant tota l’activitat. A més el grup de voluntaris i voluntàries que va vindre a Benicàssim va fer un grup de treball formidable i com els vaig dir l’últim dia, jo haguera gaudit molt formant part com a voluntari en eixe grup.

És cert que per edat ja no puc participar com a voluntari als camps de voluntariat, però poder formar part d’aquesta activitat com a monitor ha sigut una experiència inoblidable. Com a monitor he pogut posar en pràctica amb el grup de menors tot el que he aprés com a voluntari i transmetre eixos coneixements i experiència al grup de voluntaris i voluntàries. En certa manera ha sigut una forma de tornar a “Diverteix-te” tot el que prèviament m’havia donat.

Molta gent em preguntava si es nota molt la diferència entre anar com a voluntari o anar com a monitor. La resposta és sí. Els primers moments del camp em vaig sentir un poc desubicat en ser jo qui dirigia dinàmiques o parlava coses que abans em deien a mi. Quan eres voluntari saps que vas a tindre a algú darrere teu per a orientar-te o ajudar-te amb els conflictes i quan eres monitor has de ser tu la persona que servisca d’orientador i ajuda davant els conflictes.

Com he dit abans, una experiència diferent… però enriquidora. He gaudit moltíssim i ho he viscut amb molta il·lusió, però principalment he aprés molt tant en l’àmbit professional (com a Monitor de Temps Lliure i com a Integrador Social) com en l’àmbit personal. Estic molt agraït per aquesta oportunitat donada i espere poder tornar a viure-la prompte. I ja seria perfecte si és al costat de les meues companyes, amb les que he gaudit tant treballant i hem format tan bon equip de treball.

Per a finalitzar, vull donar un consell als #joves. No escolteu a la gent quan us diguen coses com “vas a treballar sense cobrar durant les teues vacances?”. Deixeu les pors a casa i apuntar-vos als camps de voluntariat, una experiència que et pot canviar la vida en uns pocs dies i de la que segur que gaudireu tant com ho he fet jo durant vàries edicions. Informa’t de tot a l’IVAJ.

Borja Rodríguez Valero
@Borjarv90

 

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s