Bones pràctiques en l’ús de l’aigua. I

Associacions de defensa mediambiental de la Comunitat Valenciana han presentat uns projectes per a la difusió de bones pràctiques en l’ús de l’aigua. La Direcció General de l’Aigua ha fet una recopilació de bones pràctiques amb ells.

Acció Ecologista Agró: Les infraestructures verdes com a recurs educatiu per a la millora de la qualitat de l’aigua i de la biodiversitat realitzat en el Tancat de la Pipa, de l’Albufera, que aborda els sistemes urbans de drenatge sostenible.

Adene. Associació per a la defensa de la naturalesa: Posa la teua gota d’aigua. Protegeix la vida, potencia l’optimització de l’aprofitament hídric, evitant la seua contaminació, a través de la sensibilització i conscienciació als agricultors; a la població, ajuntaments i mancomunitats; a la infància i l’adolescència; i amb difusió en les xarxes socials.
Dóna exemple. Posa la teua gota d’aigua creació d’una estació depuradora d’aigües residuals exposada al públic, per a demostrar que les aigües reutilitzades es poden usar al WC, el reg del viver i del jardí.

Associació Benagéber. El Hijo del Monte. El Valor de l’Aigua, pretén conscienciar els més xicotets sobre el valor que té aquest ben natural i la necessitat de fer un ús raonable d’aquest ben escàs.

Associació Els Joves, El Medi ambient i Europa. Restauració de la Ribera del Segura per a la millora de la biodiversidad es van plantar entre d’altres plantes, joncs en el torn del pont de ferro sobre el Segura; reposició d’arbrat i sistema de reg localitzat; plantació d’arbrat en la marge dreta del nou llit.

Avacu. Us responsable de l’Aigua. Pretén fomentar: la importància del medi ambient; conscienciar de l’ús responsable de l’aigua, entenent l’aigua com a recurs escàs imprescindible per a la vida, i comprenent el cicle de l’aigua.

Creu Roja. Comité Provincial València. Moviéndonos por el río el projecte pretén implicar els escolars en el coneixement i protecció dels recursos hídrics, donant a conèixer la qualitat de l’aigua dels nostres rius, promovent el bon ús, l’adeqüada gestió i les diferents formes d’estalvi de l’aigua des dels centres educatius, coneixent a més i identificant les espècies exòtiques invasores associades als rius.

Ecologistes en Acció La Serranía. Projecte de Bones Pràctiques en zones de bany i àrees recreatives que pretén fer una campanya de conscienciació per a donar-li la màxima importància a la cura i conservació de les aigües, incloent les aigües superficials i les subterrànies, i treballant amb els més joves perquè coneguen i puguen estimar els ecosistemes aquàtics amb els quals conviuen.

Ecologistes en Acció País Valencià. Els passos de l’Aigua. El coneixement de l’hàbitat al qual pertanyem ens permet vincular-nos cognitiva i emocionalment a ell. Vincular-se i fer-se responsables del territori pròxim ens acosta a comportaments sostenibles.

Continuarà!!

Isabel Ibarra Bonet
@GVAivaj

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s