Fes-te fan de la mobilitat europea

Coneixes els programes sobre mobilitat europea?

Si tens entre 13 i 30 anys, pots fer a Europa tasques de voluntariat, pràctiques professionals, beques de formació professional, a més a més d’oportunitats per a formar-te i treballar.

Eurodissea, és un programa de mobilitat per a fer pràctiques professionals remunerades, en empreses europees entre 3 i 7 mesos, i en el que et facilitaran, a més, un aprenentatge lingüístic.

El programa Erasmus+ Joventut posa al teu abast diverses accions, com els projectes de voluntariat de suport als grups socials més vulnerables i col·laborar amb la comunitat, aportant el teu granet d’arena alhora que permet ampliar els teus horitzons personals, laborals i els teus coneixements, mitjançant un aprenentatge no formal que canviarà la teua manera de veure les coses.

Eurodesk és una associació internacional sense ànim de lucre creada en 1990, la qual integra una xarxa de centres d’informació europeus i nacionals per a joves. Està recolzada per Erasmus+ Joventut i vol conscienciar els joves de les oportunitats d’un aprenentatge internacional i de la importància de la mobilitat a fi de convertir-se en ciutadans actius.

Tens més ferramentes de mobilitat que potser encara no conegues i que poden facilitar-te la promoció laboral, com EURES. Esta plataforma et permetrà conéixer els llocs de treball que els empresaris estan interessats a cobrir amb treballadors d’altres països. En les oficines d’ocupació podràs comptar amb el suport d’un conseller EURES que t’ajudarà a cercar els llocs de treball que siguen més adequats al teu perfil.

Un excel·lent recurs per a aconseguir tota la informació sobre la mobilitat és Europe Direct Valencia. Es tracta de la primera finestra a Europa, que forma part de la Xarxa d’informació sobre la Unió Europea, per a facilitar als joves la cerca d’informació i l’accés als documents públics de les institucions europees. Podràs conéixer els teus drets i oportunitats com a ciutadà de la UE, a més d’assistir a xarrades sobre les oportunitats de Formació + Ocupació.

El Fons Social Europeu dóna suport per a facilitar la transició de l’educació a l’ocupació. Coneixeràs el programa FP Europa, que selecciona joves per a realitzar estudis de Formació professional a Europa, així com els programes de mobilitat d’estudiants en instituts i FP.

El Centre de Documentació Europea de la Universitat de València és punt de referència per a resoldre les necessitats informatives de la ciutadania i professionals sobre la Unió Europea. Pots subscriure’t al seu butlletí setmanal Info-Europa per a accedir a informació de les institucions europees i a la guia de finançament comunitari.

Com pots comprovar és molt fàcil accedir als programes de mobilitat europea i de triar el més adequat per al teu desenvolupament personal i professional. És una realitat a l’abast de la teua mà, un somni que pots complir.

Dedica-li un poc del teu temps i informa’t. És el teu futur. És Europa.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s