Les persones joves tenim un dret; una renda inclusiva

La nova pobresa és producte, en la major part dels casos, de l’exclusió del mercat de treball, la precarietat laboral, així com de les conseqüències de la manca d’ingressos bàsics, entre altres circumstàncies.

A la Comunitat Valenciana ens trobem davant d’una situació social preocupant, caracteritzada -entre altres- per una elevada taxa de desocupació, amb especial incidència en menors de 25 anys; la reducció gradual dels salaris mitjans i l’alt percentatge de persones treballadores amb ingressos inferiors al salari mínim interprofessional, amb major incidència en les dones i joves.

La Renda Valenciana d’Inclusió és un dret subjectiu, que es concreta a través d’una prestació econòmica i/o un procés d’inclusió social dirigits a cobrir les necessitats bàsiques que garantisquen la qualitat de vida i a combatre l’exclusió i la vulnerabilitat social, amb instruments i actuacions que faciliten l’accés a l’educació, la sanitat, l’habitatge, l’esport, la cultura, i als serveis d’ocupació i formació en igualtat d’oportunitats.

En definitiva, estem parlant de la possibilitat de les i els joves d’accedir, en cas de necessitat, a una protecció social, per part de la Generalitat Valenciana, mai abans existent.

Concretament, la nova Llei preveu que les persones joves menors de 25 anys amb recursos econòmics insuficients puguen accedir a la Renda Valenciana d’Inclusió quan es troben en determinades situacions. A més de la prestació econòmica i l’itinerari d’inclusió social, tindran garantit l’accés directe, com a beneficiàries, a altres prestacions i a una valoració especial en l’accés a determinats recursos.

La Renda Valenciana d’Inclusió té quatre modalitats, de les quals, les més interessants per a les persones joves, són la de renda complementària d’ingressos del treball i la de renda de garantia d’inclusió social.

Pots obtindre més informació als Serveis Socials del teu municipi, al telèfon 012 o al web de la Generalitat:
Renda de garantia d’inclusió social
Renda de garantia d’ingressos mínims

Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
@GVAinclusio

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s