Bones pràctiques en l’ús de l’aigua II

Continuem amb el post de fa uns mesos.

Associacions de defensa mediambiental de la Comunitat Valenciana han presentat uns projectes per a la difusió de bones pràctiques en l’ús de l’aigua. La Direcció General de l’Aigua ha fet una base de bones pràctiques amb ells.

Interpreta Natura. Conviure a l’aiguamoll. Projecte al Parc Nacional de l’Albufera que pretén establir les connexions necessàries entre la ciutadania i els diferents actors per a aconseguir una major repercussió en el bon ús, gestió i estalvi de l’aigua; aprofundir en la sensibilització i participació de tots els actors implicats en l’ús de l’aigua i la conservació de l’ecosistema aquàtic; analitzar el paper de l’arrossar en l’ús de l’aigua; fomentar actuacions per a conèixer, respectar i millorar la biodiversitat en les zones humides; treballar des de la participació ciutadana tenint en compte la realitat del territori i acostant els problemes a la realitat més propera; conscienciar a les generacions futures d’un problema a escala global , com és el cas de l’aprofitament de l’aigua dolça en el PN de l’Albufera de València; desenvolupar un bon pla de difusió en les xarxes socials perquè les actuacions tinguen major rellevància i aprofitament.

La Caterva. Projecte de sensibilització La salut dels aqüífers del Túria per mitjà de les seues fonts i manantials. És necessària una Nova Cultura de l’Aigua, considerant l’aigua no com un simple factor de producció, sinó com un actiu ecosocial. Els rius, els barrancs, les fonts i els manantials, serien sistemes naturals complexos i dinàmics i caldria recuperar el tradicional valor productiu, lúdic, estètic i simbòlic dels paisatges de l’aigua.

Mesura. Albufera Junts El projecte pretén: l’adeqüat aprofitament dels recursos hídrics de l’Albufera; visibilitzar la contaminació de l’Albufera i les seues causes amb la finalitat de poder actuar sobre ella; defensar i fer visible la biodiversitat del Parc Natural.

Observatori del Vinalopó. On està el Vinalopó ? que pretén: sensibilitzar la població de la sobreexplotació, contaminació i degradació de la conca hidrològica del riu Vinalopó i la responsabilitat directa de la ciutadania; explicar què mesures podem implementar en la Conca del Vinalopó.

Plataforma en Defensa del Paisatge de Pedralba. Projecte: Aprofitament de canya per a la construcció d’un aula divulgativa sobre la biodiversitat al Parc Natural del Túria.

SEO. Birdlife. Societat Espanyola d’Ornitologia. Projecte: Campanya divulgativa i participativa «MÉS AIGUA, MÉS VIDA»: Sensibilització de la importància d’establir bones pràctiques en l’ús de l’aigua per a la millora de l’estat de conservació dels humedals i els seus serveis ecosistèmics. Volen impulsar l’avaluació d’oportunitats per a l’aplicació d’energies renovables; donar a conèixer la biodiversitat de l’espai i les seues principals amenaces i pressions; sensibilitzar sobre els requeriments hídrics de l’Albufera per a millorar el seu estat de conservació; utilitzar les noves tecnologies per a difondre els continguts tenint en compte el rang d’edats de la població; realitzar una campanya de comunicació amb una baixa petjada de carboni, escapant de l’ús del paper i dels desplaçaments.

Societat d’Amics de la Serra Espadà, en defensa de la Serra Espadà. Sensibilització d’escolars al voltant del cicle integral de l’aigua als pobles de la Serra d’Espadà. Promoure les bones pràctiques en l’ús de l’aigua entre els escolars mitjançant el millor coneixement del cicle hidrològic i el reconeixement de la importància dels usos i aprofitaments tradicionals als pobles de la Serra d’Espadà.

Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana. Campaya d’estalvi de’aigua entre persones consumidors de la Comunitat Valenciana. Consells per a reduir el consum d’aigua; conscienciació als usuaris que l’aigua és un recurs escàs; importància que s’use de forma racional; informar dels conceptes que componen la factura de subministrament d’aigua; donar a conéixer el tractament de l’aigua potable, així com els avantatges de beure aigua de l’aixeta.

Isabel Ibarra Bonet
@GVAivaj

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s