Festivals amb valors i #PuntVioleta 

Gaudir és un dret de tots i totes i per això hem de tindre la seguretat i tranquil·litat que res ni ningú vol ni pot trencar els nostres somnis. Este estiu potser participeu en un festival i heu de saber que compteu amb un punt de referència on acudir en cas que vegeu o patiu algun tipus d’agressió o les coses, simplement, es torcen o bé, tingueu interés d’informar-vos de què poder fer o com actuar en cas d’haver d’atendre o reaccionar envers alguna situació d’agressió o intimidació. “Per unes festes lliures d’agressions sexistes», de fet, és el lema d’esta campanya i servei allà on estarà la festa i és punt de trobada de milers de persones. Són els punts violeta i estaran en el Marenostrum Xperience, Music Port Fest, FIB, Low Festival, Arenal Sound, Leyendas Rock Fest, Medusa Sunbeach Festival i Rototom Sound Splash.

L’Institut de les Dones, Calcsicova, l’#IVAJ i Turisme s’han unit per a crear este estand on s’informa i assessora sobre igualtat, amb repartiment de díptics sobre respecte en recintes i com millorar la convivència, detecció de violència masclista i prevenció, també de malalties de transmissió sexual, amb repartiment de preservatius, i per drogues. A més, L’IVAJ apropa a la població jove informació sobre el Carnet Jove i els seus avantatges per a poder aprofitar descomptes i experiències úniques.

Els punts violeta serveixen per a visibilitzar i sensibilitzar la gent jove i no tan jove, amb professionals de la psicologia i treball social que puguen donar assistència immediata i acompanyament posterior en cas de necessitat. Són persones que formen part de la plantilla de Centre Dona 24 hores d’Alacant, Dénia, Castelló i València, i personal contractat per a cobrir l’atenció en estos esdeveniments en les dates assenyalades, per la qual cosa amb estos punts també s’aconsegueix donar a conéixer serveis de la Generalitat que potser la gent més jove no coneix.

Com va explicar la directora de l’Institut Valencià de la Dona, María Such, el 40 per cent dels ciutadans de l’Estat considera en major o menor grau que l’alcohol és causant de les agressions de violència d’un home a una dona, segons la primera enquesta sobre percepció social de violència elaborada per la Delegació de Govern per a la Violència de Gènere. A més, cal atendre a una altra dada: el 18 per cent de les violacions es produeix entre desconeguts, mentre que la resta es dóna en l’àmbit familiar, amistós o conjugal. És a dir, el 82 per cent!

Recorda: No és no i mentre no hi haja un sí, també és no.
Gaudeix, #Viu i si tens algun problema o dubte, el teu punt és violeta i està molt a prop!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s