Noves aventures

16 de juliol, comencen vuit noves aventures.

Fa dues setmanes que començaren els primers campaments i camps de voluntariat d’estiu. Ja s’ha donat i viscut milers d’experiències, noves amistats i afermat inquietuds i il·lusions. I tot torna a començar per a molts altres grups de joves que hui inicien el camí fins al 30 de juliol!

Benicàssim acull des de hui a joves de 14 a 17 anys, a l’alberg juvenil Argentina, per a gaudir de 15 dies d’activitats nàutiques, primer pas d’interactuació i intercanvi de vivències que es transformaran en records. És un dels molts campaments que s’estan realitzant i dels que estan per vindre i que pots conéixer a la web de l’IVAJ.

Però hui és un dia d’estrena especialment de camps de voluntariat, per a joves fins al 30 anys, on la solidaritat és la clau a les tres províncies.

A Enguera el compromís està amb el medi ambient. Els i les joves podran intervindre en la millora paisatgística de l’àrea recreativa de La Mota, Passeig Mediambiental
Divina Pastora, de Umbría de la Plana. Molt similar al cas del Parc Natural de Sot de Chera on podran participar de la recuperació dels murs de cultius i construccions tradicionals, a banda del condicionament del barranc d’aigua i col·locació de caixes niu d’aus.


Al #WorkCamp de Banys de la Reina, la joventut coneixerà de prop jaciments arqueològics, situats sobre la línia de costa, participarà d’excavacions, delimitació de murs i confirmar l’existència de possibles soterraments, a més de neteja i estudi estratigràfics de diversos elements juntament amb tècnics arqueòlegs.

I més natura i arqueologia a la Vila Romana de l’Albir. El grup de joves treballarà a la part residència de la vila romana per a netejar i excavar les restes, a banda de realitzar treballs topogràfics i tractar els objectes trobats.

D’altra banda hui s’inicien altre tipus de camps, en què les persones són l’eix. Així, Diverteix-te I, a Alcossebre, consisteix en el desenvolupament d’activitats lúdiques i socioeducatives per a menors tutelats, amb edats entre els 9 i 12 anys. El treball consisteix en la convivència, cura i assistència dels xiquets i les xiquetes, desenrotllant activitats d’oci i temps lliure. En esta línia, el camp de voluntariat Anima’t d’Alborache, té com a finalitat l’atenció i intervenció amb 35 menors en risc d’exclusió social amb diferents perfils i situacions socioeconòmiques.

I finalment, el camp Art i Discapacitat de València té per objectiu conviure i compartir amb persones amb diversitat funcional, mitjançant l’oci i la formació de forma activa i participativa. Així, les arts plàstiques, com la pintura i escultura; les arts escèniques, com el teatre, ioga, clown, expressió corporal, dansa contemporània…; i l’esport i visites culturals tindran un paper molt important i significatiu les pròximes dues setmanes.

Temps d’intensitat i sobretot de creixement per a la joventut participant i també per a la que rep l’atenció desinteressada. Programes i projectes de l’IVAJ que no fan més que créixer!

L’equip de xarxes de l’IVAJ
@GVAivaj

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s