Festival a Bordeus: una fantàstica bogeria

Quan em van oferir anar a Bordeus amb tres joves, i músics, valencians, va suposar un repte al qual no vaig poder dir que no. Des d’Aroéven Aquitaine, organitzadora del Festival des Lycéens et des Apprentis (ara denominat Le Nouveau Festival), van convidar l’IVAJ com a intermediari dels músics que participarien en l’orquestra formada per joves europeus. Des d’aqueix moment, Murphy i totes les seues lleis s’ho passaren bomba amb nosaltres, però finalment vam poder pujar a l’avió, i ací és quan vaig descobrir que els meus companys d’aventura eren els millors que podria tindre. Així ho expliquen ells:

Javier (el violoncel)

Hola! El meu nom és Javier i vaig estar a Bordeus la setmana del 7 al 14 de maig de l’any 2016. Es tractava d’una trobada de músics joves de diferents llocs de la Unió Europea. Els músics treballàrem una setmana junts en una orquestra per a un festival que fan a Bordeus anomenat Festival dels Liceus. Va ser una setmana plena d’experiències extraordinàries on vaig conéixer molta gent de diferents llocs i diferents cultures. Quan em digueren que m’havien agafat no m’ho podia creure. Vam conviure els uns amb els altres i, entre d’altres coses positives, milloràrem l’anglés i el francés. A més, encara parle de tant en tant amb uns quants companys per a saber com els van les coses. Però, he de dir que tot no va ser assajar, també vam fer turisme per Bordeus, una ciutat amb molt d’encant.

Marina (la clarinet)

Sóc Marina, i també vaig viatjar el 2016 amb dos companys meus a la ciutat de Bordeus per a participar en la magnífica orquestra que s’hi va formar amb joves de diverses nacionalitats. Com a música, va ser una experiència inoblidable, ja que vam poder conéixer altres cultures musicals i models d’estudi. Però, a més, va ser una ocasió preciosa per a fer nous amics d’altres països amb els quals, gràcies a les xarxes socials, encara mantenim contacte. L’organització va ser molt bona, i ajuntar la música amb altres activitats que vam fer ens va unir i va fer millorar les relacions. Va ser una gran oportunitat per a conéixer món, intercanviar idiomes i, per descomptat, passar-ho molt bé. És una de les experiències més boniques i divertides que he tingut!

Burdeos

Ismael (el viola)

La meua experiència en el projecte va ser increïble, no solament pel fet de poder interpretar un tipus de música tan diferent com ara el Rock simfònic, sinó per compartir uns dies meravellosos amb gent nova i de tants llocs d’Europa. Al principi del nostre viatge em sentia una mica escèptic, perquè la idea de conviure amb gent que no coneixes no deixa de ser sempre un repte, però des del primer minut el nostre «tito Fer» ens va obrir el cor amb totes les forces, i ens va fer veure que el teníem allí per a tot, sens dubte el millor monitor que podíem tindre. Des dels primers dies el treball amb l’orquestra va ser dur, però, en combinar-ho amb activitats per a conéixer millor Bordeus i la seua història, els assajos es van fer menys pesats. Passant a l’aspecte musical, he de dir que l’experiència va ser meravellosa i sense cap mena de dubte puc dir que a la gent del Festival li va agradar molt el que férem. Una de les millors experiències de la meua vida -ho tinc clar-, i això sí, no m’oblide dels meus companys Javier i Marina, amb els quals des d’aquells dies compartisc una bona amistat, i per descomptat el nostre «tito Fer», que es va guanyar un lloc molt especial als nostres cors.

Gràcies a aquesta fantàstica bogeria vaig comprovar com de fonamental és el paper de la música com a oci educatiu, no només com a fet cultural. A més, vaig veure que quan ajuntes joves, i no tan joves, amb inquietuds semblants, desapareixen les possibles barreres, idiomàtiques en aquest cas, per a compartir i aprendre, dels uns i sobre els altres. Jo vaig tornar amb una llibreta plena d’experiències laborals, però el que més m’agrada recordar és l’afecte, els riures i les emocions que visquérem tots junts.

Marina, Javier, Ismael y Fernando

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s