TECHDAY CAMP DE TÚRIA: la joventut i les noves tecnologies

En l’era 2.0, en què la joventut –i la resta del món– vivim i ens relacionem notablement a través d’Internet, les xarxes i les noves tecnologies, és innegable que aquestes són un recurs fonamental per treballar amb la gent jove.

Per això, el passat diumenge 21 d’octubre, la Mancomunitat Camp de Túria, amb el suport de l’IVAJ i dels Centres d’Informació Juvenil de la comarca, va organitzar en Llíria el macro-esdeveniment “Tech-Day”, que va reunir a més de 800 de persones dels 17 municipis de la comarca Camp de Túria, per tal de donar a conéixer i provar distints tipus de tecnologia puntera, així com conscienciar la joventut sobre la importància de fer un ús saludable de les noves tecnologies.

La jornada, que va durar d’11h a 20h del diumenge, combinava amb distintes zones el joc lúdic i l’aprenentatge educatiu. Així, a la Zona Gamer es van poder jugar a videojocs com Fortnite, League of Leyends, FIFA, escalèxtric gegant, circuit IWAT, muntar en simuladors de conducció, provar dispositius de realitat virtual i també gaudir amb antics videojocs. A la zona formativa es van dur a terme tallers d’iniciació a la creació i programació de robots, el disseny 3D i d’aplicacions mòbils, caracterització per a cosplay, i en el camp de la música i les noves tecnologies, la realització de mescles, bases per a RAP, i claus del treball de DJ.

Per altra banda, es van realitzar també diverses xerrades: algunes específiques per a famílies sobre l’addicció als videojocs, xarxes socials i telèfon mòbil (a càrrec de les tècniques de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat), i sobre la violència en l’esport, tant els que es practiquen de forma física com electrònica; i d’altres orientades a informar sobre la formació necessària per a iniciar una trajectòria professional en aquest camp; la presència de les dones en el món dels videojocs, com ser comentarista de partides de futbol i youtuber, entre d’altres.

En l’esdeveniment també van participar el grup MIM Robots, compost per una xiqueta i dos xiquets que representaran a la Comunitat Valenciana en la final internacional de la World Robot Olympiad que se celebrarà del 16 al 18 de novembre a Tailàndia, i que van donar a conéixer la campanya de crowdfunding que estan duent a terme per a sufragar les despeses del viatge.

El TECH DAY CAMP DE TÚRIA és una mostra més de l’aposta que des de la Mancomunitat s’està realitzant per la joventut i els seus interessos, amb l’organització i coordinació d’activitats de formació, oci, assessorament i inserció laboral per millorar el seu present, i el seu futur.

Departament de Joventut
de la Mancomunitat Camp de Túria

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s