Vols conéixer les teues possibilitats a Europa?

Si eres jove és possible que estigues pensant en formació, voluntariat, pràctiques o treball en un altre país europeu. Per on començar? Et presentem Eurodesk

L’organització Eurodesk naix en 1990 amb l’objectiu d’ajudar els joves a descobrir les oportunitats de mobilitat, formació i ciutadania activa a Europa. Facilita informació de forma presencial des d’una xarxa de punts d’informació locals, i també a través d’un portal web que permet plantejar preguntes concretes en línia que responen els informadors de la xarxa.

El Portal Europeu de la Joventut, creat per la Comissió Europea, conté informació sobre programes i oportunitats sobre voluntariat, treball, aprenentatge, beques, etc. Eurodesk s’ocupa de gestionar aquest portal, actualitzant i facilitant continguts. A més trobaràs informació sobre programes de la UE relacionats amb la mobilitat i la formació, especialment el programa Erasmus+, dins del qual està el Cos Europeu de Solidaritat que ara inclou oportunitats de voluntariat i de treball o pràctiques en camps relacionats amb la solidaritat per a joves de 18 a 30 anys.

La xarxa Eurodesk té més de 1000 punts d’informació local en 34 països d’Europa. Són els anomenats punts Eurodesk, atesos per multiplicadors (informadors qualificats), i es situen en centres de joventut, associacions, entitats educatives, etc. A Espanya hi ha més de 50 punts, coordinats per l’Agència Nacional Espanyola (ANE), 6 dels quals estan a la Comunitat Valenciana (un d’ells en la seu de l’IVAJ de València). Pots consultar el directori a Espanya.

En resum, Eurodesk és una iniciativa per a facilitar informació accessible, fiable i d’interés sobre Europa perquè els joves puguen accedir a les oportunitats de mobilitat europea en àmbits com la formació, el voluntariat, el treball i la participació com a ciutadans actius.

Rosa Gimeno Navarro. Informadora juvenil de l’IVAJ
@GVAivaj

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s