Jo vaig sobreviure al Video Game Comic Alacant

Els dies 27 i 28 d’octubre va celebrar-se a Alacant la cinquena edició de Video Game Comic Alacant  la cita anual en l’IFA (Institución Ferial Alicantina) amb la cultura popular multimèdia repleta d’activitats entorn del còmic, els videojocs, el cinema, les sèries o els jocs de taula. I allà que vaig anar-me’n jo de corresponsal…

L’IVAJ ha participat enguany, igual que ja fera amb el seu homònim valencià Heroes Comic Com València, amb diverses activitats entre elles l’expo Exili Il·lustrat, galeria d’il·lustracions de diferents autors i autores al voltant de personatges que van haver d’exiliar-se durant la guerra civil, que continua amb el seu periple itinerant i que està a la disposició dels centres educatius.

Han sigut dos dies en els quals un munt de joves han acudit a aquest esdeveniment sobretot atrets pels videojocs, el manga o el cosplay, però també pels tallers gratuïts que hem realitzat en col·laboració amb l’organització del saló en la seua majoria entorn de l’educació en valors, però d’una forma divertida i dinàmica.

Entre els tallers que caldria destacar per la seua originalitat figuren el joc de cartes sobre famílies diverses “Tutty”, un “projecte didàctic que busca contribuir a la superació de prejudicis i estereotips de gènere oferint models alternatius de convivència”, o el còmic “L’oficina impossible”, una magnífica eina per a conscienciar des de la base sobre el fenomen del bulling. Així mateix es va presentar “Feminismos Reunidos. La revolución empieza en tu salón”, un divertit joc de taula de preguntes i respostes creat pel col·lectiu Sangre Fucsia que posa a prova els teus coneiximents sobre feminisme, història de les dones o diversitat sexual.

I per a acabar, com un té el seu coret friki, doncs també he pogut gaudir d’unes quantes presentacions, trobades amb autors i autores de còmic i taules redones sobre cinema i sèries, a més de portar-me algun que un altre exemplar signat… Que no tot serà treball, encara que en el meu cas caldria dir allò de “càrrega que plau no pesa”.

Salvador Puchades Requena, informador juvenil del CIJ de l’IVAJ.
@GVAivaj

2 Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s