Els tallers…
Tractament no sexista de la informació: claus i fonaments
- Llenguatge i imatge no sexista. Vides inclusives. Impacte de gènere en el treball juvenil, per Janis Piñana Fernández, tècnica d’igualtat.
Un taller molt participatiu que ha servit per a reflexionar i analitzar l’ús de la llengua, la pervivència d’estereotips. «Si canviem el gènere a una imatge i queda ridícul, la inicial és sexista».
Màscares i identitats virtuals
- Prevenció de les relacions desiguals i l’assetjament, per Culturama.
S’ha analitzat els rols que s’estableixen a les cartes socials, la diferència de comportement darrere de l’anonimat i les persones i personalitats que s’amaguen darrere d’un perfil fals. Atenció, responsabilitat, acció.
Escola de youtubers
- Aplicació de YouTube per a treballar continguts de caràcter social, per Carlos López Cerezuela, d’Associació Ciutadania i Nova Societat en Xarxa
En 2017 per primera vegada xiquets i piquetes afirmaren voler ser youtuber Professionals de majors. És una nova forma de comunicar-se, amb les seues tècniques d’èxit comunicatiu i perills.
Selfie. Les teues fotos parlen de tu.
- Publicar imatges en les xarxes socials de forma segura i conscient, per Klara Ríos Calabria, d’Aprender a volar
Privadesa, perills a les xarxes, projecció d’una image real o estereotipada, difussió de información perjudicial per a l’usuari, interactuació… Què i com ens mostrem al món?
Noves masculinitats igualitàries
- Els homes davant del canvi en les done, per Joan Sanfelix Albelda, sociòleg i doctor en estudis de gènere.
Sensibilitat, empatia social, respecte entre persones. Al taller s’ha reflexionat sobre conceptes, referents, micromasclismes i masclisme, tòpics i mites, pors, reptes i eines de passat, present i futur. Qui som, com som, què volem com a societat?
2 Comments