Un InFòrum diferent

Segueix pas a pas les intervencions de professionals a l’#InFòrum18 a Moraira, una trobada de dos dies «diferent a totes», segons ha definit el director general de l’#IVAJ, Jesús Martí, en les seues paraules de benvinguda. «A partir d’ara les polítiques de Joventut tindran un espai propi en l’acció municipal», ha afegit.

Arrenquem amb la conferència inaugural de l’EVJ per Pep Montes

Alberto Ibáñez, secretari autonómic d’Igualtat, ha fet un repàs per polítiques de #Joventut. L’evolució de l’aposta per la renda valenciana d’Inclusió i la solidaritat generacional ha centrat part del discurs, ja què s’ha multiplicat per 14 des de 2015 el presupost de les ajudes. La renda és una llei que va restar burocràcia.Altra dada: en 2017, la Generalitat va atorgar 12.500 ajudes, 3.700 d’elles per a joves, multiplicant per cinc la quantitat des de 2015.

unnamed-3

“L’Administració té obligació de posar condicions per a que la gent tinga relacions sanes, igualitàries, justes. Per a això fa falta professionals. Heu d’intervindre, de xafar carrer, conéixer a la gent i deixar de fer papers. Perspectiva de gènere, solidaritat generacional, comunicació. Les diferents xarxes de professionals heu de parlar-vos”, ha afirmat davant 120 profesionals de Joventut.

Jesús Martí resumix el Procès de municipalització de les polítiques de joventut

L’Observatori Valencià de Joventut, amb Adolfo Carnero de l’IVAJ

Després de dinar als tallers…

Espai Obret, coordinat per Pep Castellano

Arrenquem el segon dia d’InFòrum 2018 amb les píldoles informatives. Europa

Píldoles informatives. Recursos per a entitats locals

WhatsApp Image 2018-11-08 at 10.47.46

Des de l’APJCV traslladen que les persones professionals de Joventut estan en una època dolça perquè encara que tot és millorable, s’ha obert un procés de canvis i oportunitats. Un moment en què la reivindicació de millores es barreja amb la il·lusió de poder fer créixer la professió i construir un futur. +info

El Consell Valencià de la Joventut, amb Alex Sanchis, parla este matí d’Erasmus+ Centres Juvenils. Intercanvis internacionals en el projecte concret High Quality Youth Centers.
Naix amb el naixement de la Llei de Polítiques de Joventut en 2017. Volien saber quina és la situació a cada país de la resta d’Europa, amb l’objectiu de conéixer les bones pràctiques en matèria de centres de Joventut, generar una guia o manual i crear espais de diàleg. Entre els socis, Hongria aporta una visió sobre les necessitats des del punt de vista de les persones treballadores de Joventut; Estònia aporta la visió del món rural: Letònia la visió urbana, complementària; i el Consell aporta la visió del voluntariat.

WhatsApp Image 2018-11-08 at 12.00.00
Cada participant ha d’aportar una bona pràctica de la seua realitat, de cada estat, i un servei itinerant i altres municipal, privat, rural, urbà, internacional, amb altres serveis. També informació sobre pressupostos participatius, bones pràctiques en participació i treballar en xarxa.

Fins al 12 de novembre els i les professionals de joventut poden enviar bones pràctiques a programes@conselljoventut.org per a construir una bona eina per a la joventut i per les mateixes persones professionals que fan futur.

Per últim…
Reconduir l’amor per a explorar qui som, d’on venim, què sentim i reconciliar-nos amb el passat per a fer futur en el treball amb la Joventut. És la clau de l’última de les ponències de hui amb Emma Luque, de Tr3s Social, projecte guanyador del Premi Culturama.

WhatsApp Image 2018-11-08 at 12.27.33

El teatre és una eina fonamental per a conéixer-nos, dialogar entre persones i amb nosaltres mateixos i resolució de conflictes. A L’InFòrum plantea una escena amb voluntaris per a desenvolupar una història per a recòrrer les sensacions i el context de persones joves que volen pertanyer a un grup i les dificultats, pors, experiències de passat, socials, culturals, familars… que les condicionen. Rols de violència i dominaciò front la debilitat, la sumissió i la drepressió i com amb el pas del temps qui ha estat en un paper acaba estant en l’altre. La base, creure que canviant i deixant enrere les experiències negatives del passat és qüestió de justícia però en realitat, s’amaga la venjança. Tot conflicte és una oportunitat de creixement. L’única forma d’amar és entendre que tots i totes som perpetuadors i víctimes. Tractar de salvar a algú és furtar a les persones els seus procesos personals. S’ha de trencar amb la dicotomia bo i roïn. Els mediadors i les mediadores juvenils  no són salvadors i salvadores, han de respectar la vida de la resta.

 

2 Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s