Píndoles informatives. Recursos per a entitats locals

Isabel Llàcer, de l’IVAJ, ens parla d’ocupació juvenil EMPUJU i ENCUJU, programes per a joves menors de 30 anys, enregistrats en Garantia Jovenil. Els beneficiaris de l’ajuda són ajuntaments, mancomunitats i Diputacions de la Comunitat Valenciana.
WhatsApp Image 2018-11-08 at 09.56.22
Labora / Servef selecciona les persones candidates i el nombre per a cada lloc de treball. Es fa mitjançant un sondeig entre les persones desocupades menors de 30 anys que figuren en el servef com a demandants d’ocupació. S’exclouen les persones desocupades que hagen sigut contractades en els programes EMPUJU i ENCUJU  precedents.
La renda familiar, no ser beneficiari de prestacions o subsidi, tindre fills a càrrec, la diversitat funcional o malaltia mental, si s’és dona, tindre idiomes comunitaris… són algunes de les característiques que es tenen en compte per a fer la tria.
En ENCUJU es preselecciona a joves amb licenciatura o diplomatura universitari, Grau universitari, postgrau, doctorat… Cada entitat local determina la titulació en finció de les necessitats.
En EMPUJU està destinat a joves majors de 16 anys que figuren en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil de l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i no es requereix cap totulació.
WhatsApp Image 2018-11-08 at 10.20.31
Ens apropem ara a la pilota valenciana, amb Sebastià Giner, qui ens explica que té com a beneficis i valors la millora de les capacitats físiques motrius bàsiques, velocitat, coordinació ocul-manual… Durant l’etapa d’evolució de joca a esport, es manté el tret més notori del joc, i això fa que no siga diferent per a ningú. En l’àmbit social, aporta un alt nivell d’integració. El pacte la compensació a l’hora de fer la partida igualada. A més, té valors culturals, lingüístics i socials que formen part del nostre patrimoni. Contacteu en coordinaciopilota@gva.es
WhatsApp Image 2018-11-08 at 10.10.52
Continuem coneixent el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), de la mà de Sera Huertas, depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L’objectiu és fer accessible tota la informació que el Centre ha treballat i recopilat durant els 20 anys de funcionament (disponible on line) i posar a disposició de tota asociació, entintat, col·lectiu o grup de joves la formació a la carta, dissenyada en funció de les necesitats de cadascú. A més, de dilluns a divendres, es fan visites per la Marjal del Moro en Sagunt, per a joves, grups de tot tipus i famílies. Contacteu en ceacv@gva.es +info
WhatsApp Image 2018-11-08 at 10.41.45
Ens hem aproximat a la Campanya de Drets Laborals, que persegueix la promoció d’espais de participació i comunicació que permetan la transformaciónde les condicions actuals de precarietat de treball. Tenen, per tant, com a objectius continuar amb la defensa dels drets i els interessos de la joventut en general d’una forma integral, denunciant quan siga necessari qualsevol actuació per part de les administracions que puguen anar en detriment dels drets socials i laborals de la joventut, i promocionant el sindicalisme.

2 Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s