Un 2018 #Viu d’experiències

Un any dóna per a molt. Activitats, experiències, inquietuts, amistats, projectes i expectatives, moltes expectatives de futur. Al blog de l’#IVAJ hem tingut oportunitat de recopilar algunes històries narrades en primera persona amb veus joves, gràcies a la col·laboració de diverses persones que han passat per tallers, cites i espais que fan de l’#OciEducatiu una autèntica forma de vida. Amb l’esperit de retrobar-nos amb molt del viscut ara que 2018 acaba, volem fer un repàs per eixes vivències, exemple i motivació per a tantes persones joves en el present i demà.

En este temps hem viatjat fins a Alacant per a gaudir de la cinquena edició de Video Game Comic Alacant, la cita anual en l’IFA amb la cultura popular multimèdia repleta d’activitats entorn del còmic, els videojocs, el cinema, les sèries o els jocs de taula… I ens hem endinsat en Llíria, amb la Mancomunitat Camp de Túria, en l’era 2.0 i el macro-esdeveniment “Tech-Day”.

Hem conegut l’altruisme ‘a contra corrent’ de les persones participants de Júniors Moviment Diocesà, i la seua gratitut per formar part de l’associació juvenil, present en més de 90 municipis de la Comunitat Valenciana, donant cabuda a prop de 2.500 educadors i més de 14.000 xiquets, adolescents i joves en 150 Centres diferents.

Bordeus va l’escenari de Le Nouveau Festival, on l’#IVAJ va participar com a intermediari dels músics que participaren en l’orquestra formada per joves europeus. I Villena, del Festival de «Rabo Lagartija», amb varietat de colors, cabells, indumentàries, olors i estils…

Hem reflexionat sobre què som els joves, Per què donar a la joventut especial importància i treball, i fins i tot un àrea en l’Administració; i el més important, quin és el paper com a joves en tot això. També sobre el #voluntariat convivint amb una família sahrauí; i l’explosió de sentiments als Camps de voluntariat com el de Diverteix-te i que te canvien la vida, literalment.

Ens hem perdut pel món amb  EVS (European Volunteering Service), els intercanvis d’#ErasmusPlus i en infinitat de viatges per a descobrir cultures, persones i el nostre interior amb ‘Menudes Il·lusions’.

Hem lluitat per les utopies, per la superació personal i per la diversitat, sense tòpics ni complexos.

De desembre a desembre, fent futur i vivint present. Acompanyant la joventut a cada pas, portant les eines per a que les persones joves desenvolupen el projecte de vida que tenen i volen tindre. Encetem dins de no res un nou exercici ple d’oportunitats.

#Viu la #Joventut!

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s