De motius, n’hi ha

…I ELS DRETS ACONSEGUITS NO SÓN IRREVERSIBLES

Els col·lectius que han convocat la vaga, aturs i mobilitzacions d’aquest #8demarç consideren que hi ha més de mil raons per a això. I són de pes, es pot afegir: vulneració de drets, precarietat laboral, bretxa salarial, sostre de cristall, sòl apegalós, publicitat que perpetua el sexisme i els estereotips, el menyspreu, els assetjaments, les víctimes mortals de la violència masclista, dones violades com a arma de guerra… Un llarg etcètera de motius que vénen des de lluny i continuen ací, ben vius.

El passat 8 de març va suposar sens dubte un salt qualitatiu en la història de les reivindicacions feministes a favor de la igualtat i l’equitat de gènere; una lluita que també ve des de lluny i que ha de continuar més enèrgica que mai, perquè, malgrat tot el que encara ens queda per aconseguir, les metes aconseguides són moltes i importants, però, ALERTA!, són reversibles.

#SimonedeBeauvoir ho tenia clar quan deia, “No oblideu mai que bastarà una crisi política, econòmica o religiosa perquè els drets de les dones tornen a qüestionar-se. Aquests drets mai no es donen per assolits, heu d’estar vigilants tota la vostra vida”.

I aquesta vigilància constant no podrà fer-se sense les joves, sense la seua defensa dels drets conquistats per les dones, tan elementals que moltes vegades sembla impossible que no els tinguérem, i que actuen com a motor del canvi i del progrés social en el seu conjunt.

Per tant, ara, a totes aquelles posicions reaccionàries, misògines, contràries a la igualtat i antifeministes que s’obrin pas en la conjuntura política nacional i internacional, hem, heu, de contraposar les nostres raons, perquè són de justícia i en molts casos de drets humans purs i durs.

Dones de totes les generacions, i en particular les joves, hem de continuar caminant juntes cap endavant. De la mà de tot el món que, com nosaltres, defense la justícia i la igualtat, eixirem a omplir els carrers el 8 de març i, sempre, omplirem les urnes amb els vots que ho facen possible.

Pepa Bertolín
Servei de Coordinació d’Unitats d’Igualtat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s