La senda del poeta

Miguel Hernández va deixar escrit:

«Conozco bien los caminos /
conozco los caminantes /
del mar, del fuego, del sueño, /
de la tierra, de los aires».

Versos que cada any des de 1998 acompanyen als senderistes que tracen la seua particular senda seguint les petjades del poeta oriolà cada primavera, en dates pròximes a la seua mort (28 de març) en el Reformatori d’Adults d’Alacant, amb 31 anys.

L’IVAJ, la Asociación de Amigos de Miguel Hernández i la Fundación que porta el seu nom, van ser els promotors inicials d’aquest camí en el qual s’uneixen versos, paisatges de les comarques alacantines de la Vega Baixa, Baix Vinalopó i L’Alacantí, i una necessària reivindicació del poeta, de l’home i del ciutadà, que es va convertir en un referent i en un símbol d’una Espanya desitjosa de llibertat. I el seu raig segueix sense parar cada primavera gràcies a la Senda del Poeta.

Aitor Larrabide, director de la Fundación Cultural Miguel Hernández de Orihuela

En els últims anys l’Institut Valencià de la Joventut, en col·laboració amb els ajuntaments pels quals passa la senda, i de la Diputació d’Alacant, desenvolupa esta trobada que discorre pels llocs més singulars de la vida i obra de Miguel Hernández. Es tracta d’una activitat senderista de caràcter cultural, turístic i mediambiental, que promou valors com ara la participació i la convivència intergeneracional dirigint-se especialment a joves de la Comunitat Valenciana.

ETAPES de la Senda del Poeta 2019:

  • 1r DIA – 29 de març de 2019: ORIHUELA – ALBATERA
    Les taules d’acreditacions s’obriran sobre les 8.30 del matí. A les 10 serà l’acte d’obertura i a les 11 s’iniciarà la marxa.
  • 2n DIA – 30 de març de 2019: ALBATERA – ELX
    Les taules d’acreditació per als quals s’incorporen a la Senda del Poeta aqueix dia, s’obriran a les 8 del matí a la Casa de Cultura d’Albatera, per a iniciar la marxa sobre les 9h.
  • 3er DIA – 31 de març de 2019: ELX – ALACANT
    Concentració a les 9 del matí. Foto de família a les 9.15 h. Eixida a Elx a les 9.30 h, arribant al cementeri d’Alacant a les 17.30 h on es realitzarà l’acte final davant la tomba de Miguel Hernández.

 

Encara estàs a temps de participar! Aci tens tota la informació:

Apunta’t i #viu l’experiència.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s