Joopers, protagonistes de les seues vides

“M’han oferit altres visions per a poder afrontar el meu futur, aclarir les meues idees i prendre decisions”. Permetre, facilitar i donar ferramentes perquè les persones joves puguen saber quin és el projecte de vida que volen desenvolupar i acompanyar-les per a aconseguir-ho. Este és el testimoniatge d’Erik, una de les vora mil persones joves que ha format part del programa Jove Oportunitat (JOOP) i esta és la definició bàsica que l’#IVAJ fa de la seua essència i raó de ser. Experiència de joventut i tasca administrativa que s’agafen de la mà per a combatre ports, resoldre preocupacions i compartir sentiments.

JOOP és un programa de l’IVAJ finançat pel Fons Social Europeu per a joves d’entre 16 i 21 anys que no estudien ni treballen, que el món creu sense rumb definit, però volen prendre les rendes de la seua vida i reprendre estudis i conéixer les seues inquietuds personals. Este projecte tan senzill en plantejament és tota una revolució: grups de 12 joves inscrits i inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, acompanyat d’un o una coach, de febrer a juny, de dilluns a divendres, visiten empreses i fan activitats culturals, esportives, socials i convivències per tal de conéixer les habilitats que tenen i apropar-se a les possibilitats de desenrotllar-les per a construir el seu futur. Amb JOOP es fa evolució, es fa el canvi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Però més enllà de les paraules està la veu del resultat, la il·lusió de tindre per fi el repte d’encarregar-te de la teua pròpia vida on els somnis es van fent a poc a poc realitat. Ells i elles:

– “JOOP m’ha ajudat a dir les coses sense cridar, a entendre’m millor i a no tindre por. Hem viscut moltes experiències noves, de tot el que més m’ha agradat han sigut les convivències i les visites a les empreses. Les classes no són com les de l’institut, fas moltes coses i parles de temes importants”. Kim, 17 anys.

– “He après a preguntar les coses quan no les sé. El meu coach ha fet que òbriga els ulls. Em quede amb les visites a les empreses i haver conegut a companys i companyes amb els quals no he perdut el contacte. JOOP t’ajuda a saber què vols fer amb la teua vida” Álex, 20 anys

– “Abans pensava que no tenia futur, ara vull estudiar Fotografia i treballar d’açò”. Ruth Esther, 17 anys.

albergue2-copia.jpg

– “El meu coach ha mantingut el contacte amb la meua mare i m’ha ajudat al fet que m’entenga millor amb ella. He tornat a estudiar i estic súper bé a casa”. Juan Elias, 21 anys.

– “JOOP ha sigut molt positiu per a mi, he aprés coses noves, m’ha permés viatjar molt i veure llocs nous”. José Antonio, 16 anys.

– “Estava perdut i em sentia jutjat per tots. Ara és molt diferent, he aprés a acceptar-me tal com sóc i adonar-me de què valc, a tindre paciència i afrontar els reptes d’una altra manera”

– “Recomane el programa a les persones joves que necessiten trobar-se, com jo”. Paula, 19 anys.

img_4147.jpg

“Una carrera de fons”, defineix Alejandro, coach. “Un programa necessari per a donar solució a xics i xiques que pareix que no acaben d’encaixar i necessiten adonar-se que hi ha solucions per a ells i elles”, continua Irene, coach també. La clau del JOOP i de l’IVAJ, segons Estefania, altra de les professionals: “permet a la joventut sentir-se protagonista de la seua vida”.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s