400 #joves de València i Castelló es posaran en marxa per la inclusió en 2019

El projecte EN MARXA PER LA INCLUSIÓ. Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves, que desenvoluparan en 2019 l’ IVAJ i l’EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió, pretén que 400 joves de València i Castelló, així com el personal tècnic de la Xarxa Jove, es formen i s’acosten a la realitat de la pobresa i l’exclusió social en la Comunitat Valenciana mitjançant 4 tallers formatius i un programa de 17 visites guiades a les seus i als projectes d’entitats que integren l’EAPN CV.

Les formacions tenen com a objectiu posar en context el treball de les entitats d’inclusió i presentar l’estat de la pobresa i exclusió social en la Comunitat Valenciana, amb un apropament a la realitat i, a la vegada, al marc institucional que desenvolupa els drets socials bàsics. Es tracta d’establir sinergies entre la joventut, l’IVAJ i les entitats d’inclusió social amb la finalitat de facilitar la participació, l’accés a l’oci i la cultura a joves en risc de pobresa i/o exclusió social.

Per part seua, la finalitat de les visites guiades reunides en una Ruta per la inclusió social és donar a conéixer el treball que realitzen les organitzacions per la inclusió social de persones en situació de major vulnerabilitat i les claus i prioritats en la lluita contra la pobresa. Es pretén que les persones joves coneguen diferents realitats i aspectes de la pobresa i/o exclusió social en la Comunitat Valenciana, que s’acosten al context en el qual treballen les organitzacions, trenquen estereotips respecte a les persones afectades per esta realitat i s’informen sobre el valor del treball en xarxa i les opcions de voluntariat possibles.

JA US PODEU INSCRIURE
Vos podreu inscriure en les visites que ja es poden realitzar a València durant el mes de maig, sempre que hi haja disponibilitat de places. S’aniran incorporant algunes visites més tan bon punt les entitats vagen confirmant les seues propostes per al mes de maig. A Castelló el programa de visites es desenvoluparà durant els mesos d’octubre i novembre.

El projecte EN MARXA PER LA INCLUSIÓ. Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves es desenvolupa en el marc de la campanya ‘M’importa. Educar en valors’ de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi 2019-2014 . El projecte es realitza en col·laboració amb la EAPN CV-Xarxa per la Inclusió.

La EAPN CV està constituïda actualment per 28 entitats: Accem, Acción contra el Hambre, Acoec, Alanna, APIP-ACAM, Avant, Cáritas CV, CEAR PV, Cepaim, Coceder-CDR La Safor, Codifiva, Coeescv, Cruz Roja CV, Fundació Esplai, Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás, Iniciatives Solidàries, INPAVI, Jovesolides, Fundación Secretariado Gitano, Fundación Adsis, MPDL, Fundación Nova Feina, Fundación Novaterra, Patim, RAIS Fundación, Por ti Mujer, Sant Joan de Déu Serveis Socials València e Ymca.

El #IVAJ i la #EAPNCV pretenen trencar estereotips sobre la #pobresa mitjançant 4 tallers i 17 visites guiades a recursos d’entitats socials

Nuria Tendeiro Parrilla.
Coordinadora tècnica de la EAPN CV-Xarxa per la Inclusió

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s