Xarxes socials. Entreteniment o ferramenta de treball per als joves

Perquè són tan importants les xarxes socials? En el món actual en què vivim, internet i l’ús de les xarxes socials s’ha convertit en un imprescindible en l’àmbit personal i professional. Les xarxes socials són un instrument que ens permet estar actualitzats a tots els nivells, ja que és possible trobar informació, encara que no l’estigues buscant.

Diverse people using their phones
Diverse people using their phones

Encara que la gent jove sol utilitzar les xarxes socials diàriament per pujar fotografíes i mostrar part de la seua vida, no coneixen que éstes poden tindre altres usos. És important que aprenguen que, poden ser un instrument que facilite el seu futur perquè, permeten la cerca de treball, formació e informació d’interés.

Els professionals de joventut donem molta importància al treball en les xarxes socials, ja que és el mitjà de comunicació més utilitzat pels joves i és la nostra manera d’acostar-nos a ells. D’esta manera, difonem per mitjà de ferramentes com Instagram, Facebook, Twitter, etc. els projectes i accions que es duen a terme.

El mes passat, a través de l’IVAJ, es va realitzar un curs de formació on els professionals vam poder aprendre a traure partit a cada una de les xarxes socials més comuns entre els joves. Un exemple molt clar que es va mostrar en el curs, són les pròpies xarxes socials de l’IVAJ on tots els dies es fan nombroses publicacions per mitjà de les quals es pot conéixer informació que d’una altra forma desconeixeríem.

Per tant, insistir en la importància de seguir pagines com l’IVAJ, LABORA o GVA, així com xarxes socials d’instituts, ajuntaments i punts o centres d’informació juvenil entre altres.

I tu, quines xarxes socials o pagines segueixes?

Clara María Roger Garzón.
Técnica de Joventut de la Mancomunitat del Alto Turia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s