Saps què estan fent els JOOPERS?

Joves de més de seixanta municipis ja treballen en la gestió de les emocions i en les dinàmiques per a reforçar l’autoestima i la motivació com a part de la construcció del seu projecte de vida i professional, que és l’objectiu que té el programa Jove Oportunitat. L’any passat, tres de cada quatre joopers es van activar després de passar per Jove Oportunitat.

Un exemple d’aquestes dinàmiques és la màscara de la identitat, que van treballar alguns grups, com ara Burjassot, Buñol o Foios. Mitjançant aquesta eina, els joves dissenyen i pinten una màscara per a reflectir el seu estat d’ànim, les coses que ocultem o el rol que adoptem per a integrar-nos o ser acceptats en determinats entorns, que ens fa perdre la nostra personalitat. Gràcies a aquesta dinàmica, els joves reflexionen sobre la seua identitat i la importància de mostrar-se tal com són, perquè moltes vegades és la societat qui ens empeny a mostrar-nos d’una determinada manera. Al final, en una sessió grupal els participants reflexionen sobre la importància de mostrar-nos tal com som, perquè ser un mateix és la millor identitat que posseïm, tant amb les nostres fortaleses com amb les nostres febleses.

.

 

D’altra banda, els joves també han començat a fer eixides a empreses, una part essencial perquè descobrisquen quin són els seus interessos cap a on enfocar el seu futur. Així, els joves de Buñol, Utiel, Requena, Llíria, Vilamarxant, Montserrat i Picassent van visitar dimarts passat la Ciutat Esportiva del Levante UD a Bunyol, i els joves dels grups JOOP de la província de Castelló van visitar les instal·lacions de Decathlon i de la Residència Saba de Moncofa, entre d’altres. A la província d’Alacant, s’han realitzat ja visites a empreses com Maskokotas.

 

Amb l’arribada del bon temps, també han començat les activitats d’oci educatiu i socioculturals, com la visita a la Biblioteca Municipal de Pobla Llarga o la visita al Palau dels Esports d’Alzira.

Cal recordar que durant el mes de juliol es potenciaran aquestes activitats a l’aire lliure, que culminaran en una jornada de platja on els joves aprendran Paddle Surf i altres esports nàutics.

club nautico burriana

Encara queden places perquè més joves s’incorporen a aquest programa, que l’any passat va aconseguir un alt grau d’inserció acadèmica i laboral. Pots posar-te en contacte amb l’IVAJ (whats app 639 76 75 76) o a través de la Regidoria de Joventut del teu Ajuntament. En la imatge, tens els grups JOOP més pròxims al teu domicili.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s