Una cançó per a Europa d’Escena Erasmus

Un any més, l’IVAJ, amb la iniciativa M’Importa, basada en l’educació en valors, hem col·laborat en la gira d’Escena Erasmus

portant a les comarques de Castelló i Alacant l’espectacle “Una cançó per Europa”.

Aquest projecte, amb seu a la Universitat de València, i promogut pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat, d’Internacionalització i Cooperació, està produït i dirigit per CRIT (Companyia de Teatre), i ja són deu les edicions les que porta damunt dels escenaris.

En Escena Erasmus s’integren estudiants d’Erasmus de diferents parts del món, aprofitant-ne el potencial creatiu i la diversitat cultural. L’objectiu és consolidar el sentiment de pertànyer a una població europea mentre ens obliga a reflexionar, constantment, en la forma en què estem i en la forma en què volem estar dins d’aquesta Unió Europea.

A Alacant vam poder gaudir de les funcions al teatre Arniches, el darrer 5 de juny. A més, encara se’n farà una representació més, a Ibi, el 4 de juliol, al teatre Rio. A Castelló, les funcions van tindre lloc al teatre Principal de la capital el dia 13, i a Morella, el 14. En aquestes dues ocasions es van fer funcions per a públic general, i també escolars, de matí, després de les quals es feia una xarrada-col·loqui en què els estudiants assistents podien preguntar directament, tant als actors com a l’equip escènic, sobre el procés de creació, la integració en un equip tan gran de diferents cultures o els processos d’aprenentatge de castellà i valencià, que estan presents en l’obra. Potser fóra en aquell moment quan més debat i reflexió es va crear.

En l’obra d’enguany, se’ns presenta una Europa d’un futur no molt llunyà en la qual l’extrema dreta, després de les eleccions de 2023, ha pres el control de les institucions i els òrgans de govern europeus. A partir d’aquesta premissa, es desenvolupen una sèrie d’escenes que mostren la deriva que la política, la religió i la societat podrien patir davant d’una perspectiva totalitarista. La curta distancia en el temps que vegem ens provoca que parem un moment i que, en eixir del teatre, peguem un parell, o més, de voltes a algunes de les coses que estan passant hui en dia.

igPer tot això, des de l’IVAJ, hem desenvolupat una guia amb el guió de l’obra i onze propostes didàctiques per a treballar, bé als instituts, escoles o als grups juvenils. Així, reflexionant sobre els temes més rellevants de l’obra, traurem les nostres pròpies opinions i experiències. Descarrega’t la guia en el web de M’Importa

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s