Actuant contra el canvi climàtic

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre es va realitzar el I Fòrum en la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera en les Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo (Galicia) on participàrem 39 joves de 30 Reserves Espanyoles inclosa la Reserva de Biosfera Alto Turia a Valencia.

LOGO AT BIOSFERA
Com a Tècnica de Joventut (Xarxa Jove) de la Mancomunitat de l’Alto Turia vaig assistir representant als municipis de la Reserva de Biosfera Alto Turia: Aras de los Olmos, Benagéber, Casas Altas, Casas Bajas, Chelva, Santa Cruz de Moya, Titaguas i Tuéjar.

Este primer fòrum va servir per a debatre i compartir opinions i experiències al voltant del desenvolupament sostenible, prenent com a referència el model de les Reserves de Biosfera.

Des del mes de juny passat s’ha estat treballant en la preparació d’este fòrum, per a en este, fer públic un informe que marcarà les principals línies de treball en les Reserves de Biosfera per part de la joventut. Els objectius dels tres dies van ser:

  • Elaboració d’una Declaració de la Joventut de la Reserva de Biosfera.
  • Elaboració d’un Pla d’Acció de la Joventut de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera.
  • Divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i com poden contribuir les Reserves de Biosfera a aconseguir-los.
  • Augmentar la participació de la joventut en les Reserves de Biosfera Espanyoles.
  • Seleccionar a un representant o representants de la joventut de les Reserves de Biosfera Espanyoles.
  • Construir i reforçar els canals de comunicació amb la joventut.
  • Apoderar a la joventut.

I Foro joven RB

El resultat dels tres dies després d’un treball intens a través de ponències i taules de treball va ser el desenvolupament d’un Pla d’Acció per a treballar en xarxa entre la joventut de les reserves i una declaració de la joventut per a donar resposta a les urgències i necessitats que pateixen els territoris de la reserva, els seus habitants i la seua biodiversitat.

Les reserves amb representació en el Fòrum van ser: Fuerteventura, Sierra del Rincón, Macizo de Anaga, Lanzarote, Alto Bernesca y los Arguellos, Alto Turia, Cazorla Segura y las Villas, Gran Canaria, Monfragüe, Área de Allariz, Menorca, Sierra de las Nieves, Omaña y Luna, Siberia Extremeña, Sierra Nevada, Terres de l’Ebre, Ponga, Sierra de Grazalema, Ancares Leoneses, Montseny, Terras do Miño, Tajo Tejo Internacional, El Hierro, Valle de Laciana, Ancares Lucenses, Geres-Xurés, Eo, Oscos e Terras de Burón, La Palma, Somiedo e Urdaibai.

ForoReserva2

Clara María Roger Garzón
@juventudaltoturia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s