El Parlament Valencià Jove reuneix més de 60 joves a les Corts Valencianes

El Parlament Valencià Jove és una iniciativa educativa del Consell Valencià de la Joventut que té com a objectiu reunir gent jove de tota la Comunitat Valenciana per a debatre temes d’actualitat, en un marc parlamentari com ho són les Corts Valencianes, i, a banda de conéixer la Institució, tindre en consideració la seua tasca democràtica i fer-la seua com a membres de la societat.

La missió principal del #PVJ és inspirar i permetre a la joventut valenciana que es convertisca en una ciutadania oberta, tolerant i activa. A més de difondre i de donar a conéixer els mecanismes legislatius i el funcionament d’organismes democràtics propis (Les Corts), les persones joves participants desenvolupen habilitats transversals fonamentals, com la comunicació, parlar en públic o arribar a consensos en grups diversos.

Durant el cap de setmana del 29 de novembre al 2 de desembre, més de 60 persones es dividiran en corrents ideològics per debatre una Proposta No de Llei sobre el tema del masclisme i la violència de gènere, un tema que han votat prèviament les persones inscrites en el Parlament Valencià Jove.

A més, les participants estaran en tot moment acompanyades per persones de les entitats d’Educació No Formal del Consell Valencià de la Joventut, com ara Scouts Valencians, Federació Don Bosco, Federació d’Escoltisme Valencià i Creu Roja, que tenen el títol de monitor o monitora d’Activitats de Temps Lliure. Estes persones s’encarregaran de dinamitzar i ajudar els grups durant tota la formació, al costat de membres de la Borsa de Formació interna de l’organisme.

Diumenge de matí hi haurà una visita dels diferents grups parlamentaris de les Corts Valencianes perquè puguen explicar-los quina és la seua tasca parlamentària, com arriben a acords i tot el que fa referència al funcionament intern. A més, eixe mateix dia es farà un simulacre d’una altra resolució sobre un altre dels temes més votats: la regulació de la ludopatia entre les persones més joves.

L’últim dia, dilluns, aniran a l’Hemicicle per fer la sessió que es treballarà durant tot el cap de setmana. Estaran acompanyades per una mesa formada per la Presidenta del Consell Valencià de la Joventut i les persones voluntàries que formen la Comissió Permanent. Serà, tot això, en un espai de formació, aprenentatge i diversió assegurada.

 

 

Segueix de prop l’encontre a través de les seues xarxes @ConsellJove.

#PVJ #ParlamentValenciàJove

Júlia Lucas Rovira

Tècnica de Comunicació – Consell Valencià de la Joventut

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s