Participant en una ponència sobre l’ESC a la COP25

Com és un projecte mediambiental a través del Cos Europeu de Solidaritat?

El passat dia 5 de desembre vaig poder participar en una ponència en la COP25. Ha sigut una oportunitat única per a poder difondre les possibilitats de la mobilitat juvenil en el marc d’Erasmus+ a l’hora de crear projectes, cursos i intercanvis de caràcter ambiental. Vaig poder comptar la meua experiència de voluntariat durant 12 mesos en Arad, Romania, en un projecte centrat en la promoció i l’ús de la bicicleta i els 2 anys que porte amb Xeracion organitzant i executant projectes.

Juntament amb altres 4 coordinadors i voluntaris de diferents organitzacions vam exposar els nostres projectes. En el nostre cas des de Xeración hem començat un taller de reciclatge de plàstic i gràcies a l’ajuda i col·laboració dels voluntaris del nostre projecte d’EVS i ESC hem aconseguit teixir una xarxa de recollida i reciclatge de plàstic a la Safor i hem participat en diferents fires, festivals i tallers per a conscienciar de la importància d’un ús raonable del plàstic.

Nosaltres tractem de donar als voluntaris les eines per a aprendre i poder començar les seues pròpies associacions, una vegada tornen als seus països, com és l’exemple d’Alexandros Ioannou Peletie, Álex, que després d’estar 12 mesos amb nosaltres ha començat un taller de reciclatge de plàstic a Xipre. A més estan desenvolupant els seus propis projectes i intercanvis. Álex és un gran exemple de com les sinèrgies que es creen durant un projecte van més enllà del temps del mateix i que ajuden a crear una xarxa d’associacions que mantenen en vida els objectius d’Erasmus+.

També vam poder escoltar les experiències de María Díaz i Stefana Koyumdzhiev amb els seus projectes de desenvolupament de la comarca toledana de la Gerga a través de “Projecte Kieu”; Adela Valentín, del projecte solidari “Econciencia Madrid” i Jorge Vidal, de l’organització “Viatge a la sostenibilitat” de Saragossa. Van ser tots excel·lents exemples de com podem moure’ns per la sostenibilitat amb el Cos de Solidaritat Europeu.

Va ser un esdeveniment per a repetir i en un entorn immillorable. Aquest tipus de ponències són importants per a difondre el Cos Europeu de Solidaritat i acostar als joves compromesos amb el medi ambient a noves oportunitats d’aprendre i créixer, participant en projectes d’aquest tipus.

Si vols seguir l’evolució del nostre principal projecte mediambiental amb voluntaris d’ESC ens pots seguir en les nostres xarxes socials
FacebookInstagram

Adrià Tallada Cebrian
Coordinador de projectes – Xeración València

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s