Dialoguem de ciència i descobrim científiques (II)

Tot això, quant a la primera celebració de l’11F a Alboraia, però jo ja en porte unes quantes a l’institut on sóc professora del Departament de Física i Química, l’IES Rascanya, i en la d’enguany hem realitzat un fum d’activitats al voltant de les dones en la ciència en general, les matemàtiques, la tecnologia i fins i tot la música electrònica!

Amb alumnat de 4t d’ESO i 1r del Cicle Superior de TAFAD vam preparar tres gimcanes i encreuats de científiques per al nostre 2n d’ESO i el 2n d’ESO de l’IES Tavernes Blanques, que s’afegí a la ‘festa’ i s’ho passaren d’allò més bé.

Això no és tot: els cartells de les dones ‘descobertes’ durant les gimcanes ara formen part d’una exposició, Descobrim les científiques, instal·lada al hall del centre, i que pot ser visitada per altres centres, i a la consergeria hi ha encreuats per a qui vulga jugar a descobrir científiques. I més coses: hem construït un mural dedicat a Margarita Salas i dues científiques valencianes, Anna Lluch i Pilar Mateo; tenim els treballs fets per alumnat de 1r ESO sobre dones inventores i un altre mural de científiques del segle XX; els companys de música i alumnat de 3r d’ESO prepararen un muntatge audiovisual dedicat a les compositores pioneres en música electrònica, i Anna Quirant, una de les nostres dialogants, féu una xarrada molt interessant per a 3r d’ESO: La microbiota intestinal y otras mierdas…

Fa tres anys, quan vaig arribar al centre, qui m’haguera dit que quasi tot l’alumnat del centre participaria directament o indirecta en activitats per celebrar aquest dia! És important que la societat s’adone que la ciència també la fan les dones, i és important també llevar barreres perquè les xiquetes puguen estudiar allò que vulguen.

Bé tot açò és el que he pogut organitzar enguany, gràcies a molta gent –l’assoc. Dones d’Alboraia, la Regidoria d’Igualtat, divulgadores científiques, alumnat, professorat… Si us comboieu i decidiu portar endavant algun projecte per a l’11 de febrer que ve, entreu en la iniciativa www.11defebrero.org: hi ha a muntó de material a la vostra disposició.

Isabel P. F., Associació Feminista Dones d’Alboraia

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s