Intercanvis Virtuals Erasmus+

• Una oportunitat de veure el món a través dels ulls d’altres persones
• Una comunitat on es poden crear relacions personals a través de fronteres
• Una oportunitat per aprendre noves habilitats valorades pels empresaris (treball en equip, comunicació intercultural, alfabetització digital, etc.)

Els Intercanvis Virtuals Erasmus+ són una iniciativa recent de la Comissió Europea. Són activitats totalment gratuïtes obertes a la participació de tots els joves de 18 a 30 anys que resideixen a Europa i al Sud del Mediterrani.

Intercanvis virtuals són uns encontres digitals on joves de diferents països es reuneixen per parlar sobre diferents temes. Algunes propostes actuals són Joventut, pau i seguretat, Alimentació sostenible, Combatre el discurs de l’odi, Canvi Climàtic, Globalització i cultura local, entre d’altres. Cada intercanvi compta amb una duració determinada, que pot incloure d’una a deu sessions.

Cada setmana els joves es reuneixen en grups reduïts, a través d’una plataforma virtual per participar en un debat en directe dirigit per facilitadors. En aquestes sessions, comparteixen el seu punt de vista amb altres joves i aprenen a pensar de forma crítica amb curiositat i empatia. Els diàlegs poden complementar-se amb conferències o lectures. L’idioma pot ser anglés, francés i àrab.

Amb aquestes activitats, els joves desenvolupen competències clau com comunicació intercultural, pensament crític, curiositat i autoestima, són més conscients dels estereotips actuals i poden construir relacions d’amistat amb altres joves de cultures diferents.

També hi ha oportunitats de formació per a treballadors juvenils i educadors que volen desenvolupar nous mètodes d’ensenyament.

Vols un exemple?

Activitat sobre alimentació sostenible amb perspectiva mediterrània, el curs dura 5 setmanes, del 25 de maig al 24 de juny, amb el compromís de dedicar unes 3-4 hores setmanals. La inscripció està oberta fins al 17 de maig

Consulta tota la informació actualitzada a la web europea del programa Intercanvis Virtuals Erasmus+

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s