Gira M’Importa Escena Erasmus 2020 – El show del nou món

Dir que enguany hem viscut una situació desconeguda per a tothom no és cap novetat. El món es va detindre i milers de projectes es varen quedar a l’espera de trobar una fórmula de realització. Escena Erasmus va ser un d’ells. Les opcions eren poques i complicades, però finalment es va triar per readaptar-se (sempre abans que morir) i traure endavant una gira que ja es plantejava prou complicada des del principi.

El projecte d’Escena Erasmus complix aquest 2020 el seu desè aniversari. Un treball que es caracteritza per la multiculturalitat del seu elenc que es renova cada any gràcies al nodrit grup d’estudiants Erasmus que passen cada any estudiant, vivint i compartint al nostre territori.

Les dates de la gira que desenvolupen des de l’IVAJ dins del programa M’Importa, normalment són a principi de l’estiu. És el resultat d’un any dur de treball, preparant el text, practicant la dicció en castellà i valencià, els assajos… el mes de juny és perfecte per a fer la gira abans que cadascú torne al seu lloc d’origen però en aquesta edició es va ajornar a novembre. Durant la gira, els actors i actrius tenen l’oportunitat de conèixer i conviure amb la gent jove que els acull a cada bolo. Una experiència enriquidora que va més enllà de la pura representació de l’obra.

Compromís amb la cultura segura 
Tota aquesta experiència de convivència ha degut ser diferent, però la nostra proposta des de l’IVAJ ha sigut la de recolzar l’activitat cultural, adaptant-la, com no podia ser d’altra manera, a les mesures de seguretat sanitària. No hem pogut comptar amb estudiants Erasmus vinguts de fora, però sí que vàrem tindre la sort de gaudir de la participació d’antics estudiants que al seu moment formaren part del projecte i, que estaven a València amb les ganes i la capacitat de preparar l’obra. Allò que es fa en un any, ells ho tingueren tot preparat en apenes uns mesos. Gràcies pel vostre esforç.

No hem pogut estar en tots els llocs que ens agradaria degut a la situació que ha provocat la COVID-19, ho lamentem de cor, però malgrat això, volem donar les gràcies als ajuntaments que han donat suport a la gira amb el seu treball i les seues il·lusions, Alcoi i Bocairent varen ser una espenta d’il·lusió al projecte, i tenim un compte pendent a La Marta i Vilafranca, que varen estar al peu del canó fins l’últim moment encara que, malauradament, no vàrem poder estar als seus municipis.

El nom de l’obra d’enguany ja ens indicava que estem davant del Show del nou Món, i, sense dubte, les coses han canviat, encara ho seguiran fent. Però el nostre compromís amb la cultura jove i concretament amb el projecte d’Escena Erasmus ens ha demostrat que entre tots podem.

Tornarem amb força, amb ganes i sobretot amb il·lusió, i, entre tots, reflexionarem sobre el projecte d’Europa que volem construir junts.

Lucas Sáez – Gestor Cultural
Linkedin: @LucasSaezGonzalez

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s