Torna la campanya de sensibilització mediambiental Horta Neta

Nou propostes, d’activitats a l’aire lliure al programa per al coneixement, millora i conservació del medi ambient organitzat pel Consorci intermunicipal Xarxa Joves.net i adreçada a joves que conformen una oferta d’oci educatiu a l’àmbit geogràfic de la comarca de l’Horta.

Des de l’any 2002, arran de l’accident del Prestige a les costes galegues, la Xarxa Joves.net realitza anualment jornades de voluntariat ambiental a diversos indrets de la comarca de l’Horta a través del programa Horta Neta. Enguany, amb les mesures i adaptacions que comporta la situació de pandemia, des de finals d’abril fins al mes de setembre hi haurà activitats de manera habitual els caps de setmana. S’ofereixen més de 250 places en activitats diverses.

Per exemple, senderisme a un paratge natural municipal, rutes en bicicleta per l’horta, descoberta del patrimoni d’un barranc emblemàtic com el del Carraixet, neteja dels camins i voreres de l’Albufera, una “inspecció ambiental” del riu Turia, un taller d’agricultura ecològica i plantació, acostarse a conèixer els humedals del Saler o fins i tot una ruta de senderisme nocturn o unes visites guiades per institucions tan antigues com el Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia. Aquestes són les propostes per a joves, adolescents i públic familiar dels nostres municipis des d’aquesta xarxa intermunicipal, per sensibilitzar sobre la protecció del nostre territori més proper: l’Horta.

Horta Neta és una campanya organitzada des del Consorci Xarxa Joves.Net i compta amb el patrocini de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut i Caixa Popular. A més a més, hi col·laboren institucions com el Col·lectiu Soterranya de Torrent, l’associació L’Animeta de Quart de Poblet, l’associació GiraSols de Xirivella, la fundació Limne, el propi Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia, el Parc Natural de l’Albufera i el col·lectiu Bobila. Precissament un dels objectius d’aquesta campanya pasa per la creació de xarxes de col·laboració amb entitats que estigen treballant a l’àmbit mediambiental en la comarca.

Per a l’any 2021 el calendari d’activitats, serà el següent:

  • Passeig per l’horta històrica d’Aldaia. Dissabte 24 d’abril
  • Senderisme pel Vedat de Torrent. Dissabte 8 de maig
  • Plantació d’aromàtiques i creació d’hotels d’insectes. Quart de Poblet. Diumenge 9 de maig
  • Inspecció del riu Túria a Quart de Poblet. Dissabte 15 de maig
  • Passejada pel Barranc del Carraixet. Dissabte 22 de maig
  • Ruta amb bici per les alqueries i les hortes d’Alaquàs, Picanya i Xirivella. Dissabte 5 de juny
  • Ruta senderisme a la llum de la lluna. Picassent. Divendres 25 de juny
  • Ruta botànica pel parc natural de l’Albufera i zones humides. Dissabte 26 de juny
  • Neteja de l’Albufera. Dissabte 25 de setembre

A la web es pot ampliar la informació de cadascuna d’aquestes, així com accedir a les cròniques i fotografies de les activitats que es vagen realitzant al llarg de la campanya.

Rafa Moriel. Tècnic de joventut de l’Ajuntament de Xirivella

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s