Twitch: la xarxa social que no et pots perdre

Entrevistem la streamer valenciana Simmer Valenciana per a descobrir les claus de l’èxit de Twitch entre les persones joves.

Què té Twitch que no es puga trobar en altres xarxes socials?

Twitch ens ofereix molt més que altres plataformes de contingut audiovisual com són, per eixemple, Youtube, perquè fan més personalitzada eixa interacció amb la gent que ens veu al directe. A aquesta plataforma hi han moltes més ferramentes per a obtindre eixe feedback amb els espectadors i, fins i tot, interactuant i fent més divertida la visualització del nostre contingut. A més, no cal oblidar eixa vessant més propera del streamer amb els seus seguidors.

Quina és la clau per què arrase entre les persones joves?

Hi ha molts factors. La primera clau és que la televisió actual no ens ofereix el que necessitem. La segona raó és que tots el youtubers van migrar a Twitch i, per tant, mobilitzarem a molta gent jove.

En el teu canal de Twitch comentes diferents videojocs en valencià, creus que existeix un públic que demanda aquest tipus de continguts en valencià?

Malauradament, la gent no demana contingut en valencià perquè ni sap que existeix. Per tant, tenen que saber que hi ha eixa opció per a que valoren consumir eixe tipus de contingut. Seria molt recomanable que des de les plataformes es donara impuls aquest tipus de continguts.

Cada vegada trobem un espectre de continguts més ampli en la plataforma (viatges, cuina, música, etc.). Creus que es convertirà en una canal on la gent jove s’informe de l’actualitat?

La sort que tenim amb Twitch és que pots fer qualsevol tipus de contingut i com vulgues. Jo faig templates de videojocs, però no només això, també faig tertúlies, programes, esdeveniments especials i faig seguiment en valencià d’actes molts especials del món del videojocs. La gent jove agafa i tria els continguts que els interessen. Estem substituint a altres tipus de consums de continguts i podríem dir que estem davant d’un nou mitjà de comunicació.

Simmer Valenciana

@Simmer_Valenciana

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s