Novetats dels programes europeus de joventut (I)

Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat (CES) 2021-2027, els programes europeus de joventut aposten per un futur +Inclusiu, +Verd + Digital i amb + Participació Juvenil.

En les últimes setmanes, s’han publicat els programes europeus més importants a l’àmbit de la Joventut, Erasmus+ i Cos Europeu de Solidaritat (CES). Per aquest nou període 2021-2027, els programes amplien el seu pressupost i posen l’accent, principalment, en la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica.

En aquest post, us parlarem d’algunes de les novetats que ens porten. En primer lloc, comentar-vos que els dos programes comparteixen les mateixes prioritats.

La Inclusió i diversitat, l’objectiu és proporcionar a totes les persones joves un accés igualitari a les oportunitats, impulsant projectes inclusius i donant suport a les diferents necessitats especials i obstacles dels participants.

El medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, es promouen activitats més respectuoses i sostenibles amb la natura i aquelles que ajuden a combatre la crisi climàtica.

La transformació digital, es busca donar un impuls a les habilitats digitals, les eines tecnològiques i el desenvolupament de capacitats digitals per a tots.

Participació Juvenil, el programa vol impulsar la participació de les persones joves en temes democràtics, de compromís social i cívic i en altres valors comuns de la UE.

Erasmus+ 2021-2027

Com sabeu, el programa Erasmus+ és el programa de la UE per a l’educació, la formació, la joventut i els esports.

Més concretament a l’àmbit de la joventut, aquesta acció dona suport a un conjunt d’organitzacions per promoure, d’una banda, la mobilitat de persones per motiu d’aprenentatge, com intercanvis juvenils, formació a treballadors de joventut i activitats de participació juvenil, i d’altra banda, activitats de cooperació entre organitzacions.

¿Que pots fer si ets una persona jove?

En algunes de les accions, la participació es formalitza a través d’associacions, entitats i organitzacions, i per tant, hauràs d’implicar-te en aquelles actives en aquest camp, del teu interés i al teu abast.

Com a grup informal de joves, podeu participar en les activitats de participació juvenil que inclou com a novetat el nou programa. Consulteu la Guia Erasmus+ per conèixer tots els detalls.

¿Vas a complir 18 anys enguany?

Has de conéixer la iniciativa DiscoverEU, que ara s’incorporà a l’Erasmus+ per oferir a les persones joves de 18 anys la possibilitat d’aconseguir passes de tren. Aquesta iniciativa et permetrà descobrir la riquesa cultural europea i trobar-te amb altres joves.

Continuarà en el pròxim post.

Equip Programes Europeus de l’IVAJ

Erasmus+ Facebook i Twitter

DiscoverEU Facebook

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s