Camps de voluntariat: l’experiència que et canviarà per sempre

Comprometre’s de manera voluntària i desinteressada per a desenvolupar un projecte de treball social: aquest és l’objectiu dels camps de voluntariat que any rere any s’organitzen des de l’IVAJ per tota la Comunitat Valenciana.

Per a descobrir millor en què consisteix aquesta experiència i tots els aprenentatges que es poden extraure d’ella, parlem amb Arantxa, una de les voluntàries de l’últim camp de voluntariat d’hivern de 2019.

1. Quins aprenentatges positius vas traure de la teua experiència en els camps de voluntariat?

Les persones voluntàries diem que anem amb la intenció d’ensenyar i acabem sempre aprenent nosaltres. Aquesta experiència t’aporta una altra visió de la realitat, t’ensenya a crear, escoltar, esprémer cada moment i, sobretot, a créixer com a persona. Sempre que fas un voluntariat tens la sensació de tornar a casa.

2. Amb quin moment o activitat et quedes de les que vas viure?

Em quede amb els moments dels retrobaments i comiats de cada camp dels xiquets i xiquetes. Són moments de somriures, plors i abraçades sinceres, una mescla d’emocions. Les activitats a l’exterior i les que es realitzen a la nit són les que més gaudisc, així com la de realitzar el llibret de comiat de l’últim dia.

3. Tornaries a repetir l’experiència? Animaries a altres persones joves a participar?

Sí, tindre l’oportunitat de repetir any rere any aquesta experiència és increïble i espere que això puga durar el màxim temps possible. Totes les persones haurien de realitzar un voluntariat al llarg de la seua vida, eixir de la teua zona de confort i conéixer altres realitats i a altres persones, et permet obrir la teua ment i créixer com a persona.

Si t’has quedat amb ganes de saber més dels camps de voluntariat, escolta el que compten voluntaris d’altres anys com Arantxa en aquests vídeos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s