Segur que has rigut amb els Jajajers: el duo còmic que revoluciona les xarxes

Entrevistem aquests còmics valencians per a descobrir les claus del seu humor.

1. Quan i per què vau decidir crear Jajajers?

JORGE: Va ser per necessitat. A la carrera de Comunicació Audiovisual sempre que ens tocava fer pràctiques acabàvem tirant per la via de la conya, el camí de la broma i ho passàvem molt bé; mira, som així, uns xiquets. Després passats els anys cadascú estava fent les seues coses però ens apetia molt tornar a ajuntar-nos i fer alguna cosa que fora nostra, encara que fora en un principi sense massa pretensions, però clar, de seguida vam viralitzar algun esquetx i això ens va motivar.

2. En què us soleu inspirar per a crear els vostres esquetxos?

ALEXIS: Pense que tots dos bevem de moltes llocs. Sí, ens agrada això de beure. Ens inspirem fonamentalment en l’actualitat i en aspectes quotidians que ens fan riure. Cadascun tenim també els nostres referents, que sempre són molt inspiradors. Però diria que el que més ens inspira és la nostra vida diària.

3. Què té d’especial l’humor valencià?

ALEXIS: Diria que l’humor valencià té d’especial el fet de ser valencià. Igual que el basc té d’especial ser basc, o el manxec, o el català. Cada zona té les seues tradicions pròpies, les seues manies, els seus personatges característics que els diferencien d’altres humors locals. En eixe sentit Espanya és molt rica. Però al final, tots utilitzem recursos similars per a fer riure.

JORGE: Jo pense que a València hem tingut durant molt de temps pudor de ruire’ns de nosaltres mateixos, a la tele i a la ràdio, i ara estem aprofitant el temps perdut perquè que no ens sàpia greu dir que animals som una estona i a més, que som els reis de la sàtira home! I per descomptat que és especial perquè si el fas també en la teua llengua per a parlar de certes coses té un component emocional més arrelat.

4. Triomfeu en les xarxes socials, què cal tindre en compte per a fer humor en aquesta mena de canals?

ALEXIS: Gràcies per això del triomf. La veritat és que alguns dels nostres esquetxos s’han viralitzat prou, però si mires el nostre nombre de seguidors és xicotet comparat amb altres creadors. Ens hem adonat que el que funciona molt bé en xarxes és l’humor que genera identificació, que en veure’l et faça riure perquè tu l’has viscut i et sents reconegut. O estàs ironitzant sobre un tipus de personatge que potser s’assembla molt a algú que coneixes. Eixe humor funciona molt bé.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s