Què passa amb les subvencions de l’IVAJ?

L’ordre que estableix les bases reguladores de la concessió d’ajudes a entitats locals per a programes de joventut es va publicar l’any 2018. L’IVAJ va optar clarament per donar suport als models de polítiques de joventut que apostaren per l’oci educatiu, la participació i el foment del voluntariat. Hem de celebrar que això s’ha reflectit en la majoria de les programacions de Joventut de les entitats locals.

En aquests tres anys ha augmentat considerablement la participació de les entitats locals en les convocatòries i s’han fet molts suggeriments i propostes -de vegades no coincidents- per part del personal tècnic de joventut de tot el territori, per a la millora o simplificació d’alguns aspectes de l’Ordre de bases. Per això, l’IVAJ es va reunir amb l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) i va fer algunes modificacions en el text de la convocatòria de 2021, sempre en el marc de l’ordre de bases, que van permetre ampliar les activitats subvencionables.

Moltes persones tècniques han fet saber a l’IVAJ que consideren que el sistema de repartiment castiga els pobles més menuts, que els correspon un percentatge molt baix respecte de la subvenció sol·licitada, i això fa que eixes entitats locals tinguen problemes per a finançar les seues activitats.

Altres ens han comunicat que cal adequar l’Ordre de bases perquè amplie la possibilitat de subvenció, més enllà de l’oci educatiu, el foment del voluntariat, o la participació juvenil, també a aquelles activitats d’animació, de formació, d’assessorament, d’informació que ajuden a l’educació no formal de les persones joves i al seu procés d’emancipació.

D’altra banda, la majoria de les entitats locals de la CV estan ultimant els seus plans joves que ajudaran també a definir d’una manera global quines són les activitats que ha de subvencionar l’IVAJ.

Per tot això, estem en un procés de reflexió per a fer una ordre de bases més actualitzada a les necessitats del sector i que mirarà d’incorporar aquells canvis que es consideren necessaris i positius per millorar les polítiques locals de Joventut.

És una cosa que haurem d’estudiar conjuntament!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s