Educació en valors a través del joc i la lectura: Veus de Gilead

Les veus de les dones, la capacitat de resistència, les injustícies o el compromís són alguns dels ingredients de #VeusDeGilead, l’última proposta de l’IVAJ per a oferir a les persones joves una experiència única, dinàmica i interactiva mitjançant la lectura.

Des de LEA Lectura Oberta ens revelen algunes de les claus d’aquesta interessant lectura en aquesta entrevista.

1. Per què heu triat l’obra ‘El conte de la serventa’ de Margaret Atwood per a la nova lectura de #VocesDeGilead? Què té d’especial aquest llibre?

Es tracta d’una de les novel·les més importants de la segona meitat del segle XX i a més ens permet treballar molts temes que preocupen les persones joves i a tota la societat: feminisme, sexe, maternitat, religió, poder, rols de gènere… El valor formatiu d’una novel·la com El conte de la serventa és indubtable i és precisament això el que busquem: educar en valors.

2. L’obra parla de sexe, maternitat o feminisme entre altres qüestions. Creus que les persones joves estan cada vegada més interessats en aquests temes?

Es tracta de temes universals i de preocupacions comuns per a totes les persones, siguen de l’edat que siguen, però en el cas de les persones joves són assumptes que al·ludeixen directament a la seua identitat en construcció, a les decisions o camins que prendran en els pròxims anys. Estem, a més, en un moment especialment rellevant per a les dones i per a la societat en general, en l’anomenada 4ª ona del feminisme i la joventut està sent clau en aquest nou impuls.

3. Què creus que poden aprendre les persones joves amb aquestes lectures?

Moltes coses, doncs, de fet, discutirem o debatrem sobre molts temes, però és que la pròpia dinàmica de lectura participativa que plantegem és en si mateixa una experiència educativa. Les nostres Lectures Obertes estan dissenyades per a potenciar la creativitat i la participació activa dels lectors i lectores per mitjà del joc, el diàleg, la consecució de reptes i l’intercanvi d’idees. Estem convençuts que les persones joves gaudiran molt aquesta experiència.

I ara que ja saps més del programa segur que vols participar en Veus de Gilead. Com? És molt fàcil:

  • hi ha una formació per al personal tècnic de joventut i agents culturals el 16 de setembre de 2021, i ja et pots apuntar ací.
  • i si tens entre 16 i 30 anys i vols participar en el Escape Room Literari passa’t, abans de l’1 d’octubre, pel teu centre d’informació juvenil per a apuntar-te.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s