Repensar els espais públics

Els espais públics sempre han sigut llocs de trobada per a la gent jove, en els quals interaccionar socialment i realitzar activitats d’oci. Per això, moltes de les activitats d’oci educatiu es desenvolupen en aquests espais i és fonamental descobrir i conéixer les seues possibilitats.

La formació ‘Urbanisme i joventut: eines per a projectar i repensar els llocs públics juvenils. Una mirada des de l’arquitectura que fomenta actituds cíviques’ permetrà als participants entendre millor els espais públics i com utilitzar-los per a garantir l’èxit de les activitats que desenvolupen.

Parlem amb Inmaculada Tormo, arquitecta i professora de la formació sobre els objectius i la necessitat de repensar els espais públics.

Quin és l’objectiu d’aquest curs?

L’objectiu del curs és que aprenguen a identificar els espais més adequats per a cada activitat i edat, ja que, el lloc pot ajudar i contribuir a l’èxit final de l’activitat.

A més, els proporcionarem les eines per a adaptar els espais públics a les necessitats de la gent jove que participe en les activitats perquè l’espai siga inclusiu i tinga en compte les diversitats. Cal tindre en compte que l’activitat sempre serà molt més enriquidora si l’espai acompanya.

És la primera vegada que s’imparteix un curs sobre aquesta temàtica?

Sí, és la primera vegada que s’imparteix un curs d’aquestes característiques i és una gran notícia que es tinga en compte la importància de l’ús dels espais comuns.

Quins temes es tractaran?

Parlarem dels criteris Dalco i tractarem qüestions com la importància de la llum, el mobiliari exterior, la vegetació…Però, sobretot, incidirem en què cal derivar les barreres que encara existeixen per a molts col·lectius per a accedir a llocs públics.

Per què és important que els tècnics juvenils es formen sobre aquestes qüestions?

És fonamental perquè si tens criteris per a organitzar l’espai podràs organitzar millor les activitats i el resultat final d’aquest.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s