Escena Erasmus dedica el seu espectacle als joves en l’any europeu de la joventut

Una obra que parla de la joventut que ve, la que se’n va, la que desitgem o la que trobarem a faltar. A més, es planteja el futur des del punt de vista de qui té, encara, tot el temps al davant.

El desig de la Joventut és el nom de l’espectacle d’enguany. Ja són 13 les edicions que porta aquest projecte duent el teatre i la cultura per tot el territori valencià. El factor diferencial, d’una gira d’aquestes característiques, és la mateixa identitat de les actrius i actors que hi participen. Estudiants Erasmus vinguts de tota Europa i amb una joventut efervescent. Ells són Alan Goleac (Irlanda), Finja Bonekamp (Alemanya), Gabriella Guadagna (Itàlia), Gautier Basset (França), Marta Sawicka (Polònia), Mohamed Dourasse (Itàlia), Paul Bosse   (Alemanya), Pauline Jubil (França) i Sara Torró (Ontinyent)


Aquest 2022, Any Europeu de la Joventut, el tema no podia ser un altre. Per aquest motiu, a l’hora d’escriure els textos, s’ha tingut molt present, mitjançant diverses sessions entre actrius, actors i dramaturgs, la forma d’entendre el món, la vida i les relacions interpersonals, des de la seua perspectiva. Ells i elles seran els encarregats de continuar el projecte europeu, al qual han nascut i s’han desenvolupat, però ¿Com volen fer les coses? ¿Què desitgen per ells i per a aquesta Europa que pareix tremolar amb tot el que té damunt?
Com no podia ser d’una altra manera, la gira Escena Erasmus, especialment en l’any europeu de la joventut, no podia no comptar amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Aquest suport ens ha permès actuar a Benassal (Alt Maestrat) en una sessió doble, als arcs de La Mola, un espectacular marc renaixentista. De matí, tinguérem la sort d’actuar davant dels alumnes de l’IES Pere-Enric Barreda i Edo, que acomiadaven el curs amb nosaltres. De vesprada vàrem tindre la sort d’actuar, parlar i reflexionar també amb el públic del mateix poble de Benassal.

A més, tinguérem oportunitat de conéixer alguns dels racons i carrerons més icònics del poble, les seues torres, el Museu de Teresita Pascual o el forn medieval. Un passeig per un poble encantador que va permetre que compartiren café i xarrades amb la gent del poble i entendre que el ritme, pot ser un altre.
Un any més estem comprovant com estendre la cultura més enllà dels nuclis urbans, en aquest cas el teatre, té un valor afegit: la permeabilitat cultural entre el que arriba i el que rep, entre el que actua i el que es veu reflectit, entre el que és d’enllà i el d’ací. La joventut dels nostres companys, les seues ganes de viure i, sobretot, conviure; són l’espurna que ens demostra que el projecte Europeu està cada dia més viu i que es troba a les mans dels joves.

Trisah Miró
@escenaerasmus
https://www.escenaerasmus.eu/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s