Club d’espectadors joves 10 Sentidos – IVAJ Carnet Jove

50 joves gaudeixen de la cultura d’avantguarda dins del Festival 10 Sentidos

El passat mes de maig vam reunir a un grup de joves, de entre 14 i 30 anys, dins del Club d’Espectadors 10 Sentidos – IVAJ Carnet Jove. Una iniciativa que es porta a terme per segona vegada i gràcies a la qual s’obrin les portes de les arts vives a la gent jove més interessada del territori valencià. Aquest grup, que ha estat dirigit per dos coordinadors, Clara Broseta i Jaume Ibáñez, ha pogut gaudir d’una experiència única, d’un itinerari de propostes que repleguen espectacles en directe, dansa, música, el teatre europeu més revolucionari, les arts visuals i plàstiques més innovadores i diverses propostes participatives que es produeixen, de manera específica, per al marc del festival.

Però aquesta és només una part del projecte, ja que el Club d’Espectadors 10 Sentidos- IVAJ Carnet Jove té també com objectiu proporcionar una mirada més propera, una mirada des de la gestió cultural i des de l’experiència pròpia dels creadors i creadores o de la gent que participa. Per aquest motiu, el grup de joves que s’ha inscrit en l’activitat ha conegut de ben a prop processos de creació com el de la companyia belga Peeping Tom, la trajectòria de Chiara Bersani, l’experiència artística d’Ana Álvarez Herrecalde, les propostes elaborades per artistes locals com Marta Negre o Anaïs Florin…

Han acudit a Sant Miquel dels Reis per veure una inauguració que inundava una basílica de visuals i música electrònica, han anat als concerts de les bandes valencianes més emergents a Las Naves, han escoltat podcasts i continguts pensats per al marc del festival, han conegut més 10 propostes de dansa en una sola jornada, han vist pel·lícules vinculades al lema i conegut a directors i directores de cine, han passejat per estacions de tren intervingudes per propostes artístiques, han visitat llibreries valencianes que participaven també dins del festival… Han conegut espais culturals de la ciutat i han descobert la possibilitat de crear nous llocs per a l’art on abans no hi havia res.

De manera paral·lela, aquesta iniciativa serveix no només per a conèixer les propostes més arriscades a nivell local i europeu, o aquelles amb les que més s’identifiquen les noves generacions de manera gratuïta. El projecte suposa tot un pont per a establer nous vincles i per a compartir, de manera col·lectiva, reflexions i pensaments que succeeixen a cada peça artística. Aquesta iniciativa suposa una trobada continuada durant el mes de maig entre joves de diferents edats, amb interessos comuns (o no), que comencen a conèixer-se i que podran continuar acompanyant-se al teatre, al museu, als espais alternatius que brinda la ciutat i també més enllà d’aquests.

Aquest any, l’edició 2022 del Festival 10 Sentidos va apostar per l’AMOR, per a donar compte de la necessitat i del poder de l’amor en el temps tan convuls que vivim. No hi ha res que tinga més sentit, des que començà la crisi global arran del COVID-19, que la necessitat de voler, d’estimar, de sentir-te prop dels teus, de la cura, de posar el focus en allò essencial.

10 Sentidos va apostar al maig del 2022 per celebrar i reflexionar sobre l’acte de voler, en el sentit més ampli i sense quedar-se necessàriament en allò romàntic. Voler, estimar, com a necessitat biològica, humanista i necessària per al progrés i l’evolució de l’espècie.

Amb eixa mirada a l’amor, la programació de l’edició 10 Sentidos ha aconseguit fugir de clixés i de convencionalismes per a respondre a una idea d’amor universal, oberta, respectuosa, diversa i cap a totes les direccions.

Us esperem a totes durant la pròxima XII edició, al maig de 2023!

Més informació sobre la convocatòria, inscripcions i altres detalls, a tots els canals del festival i a la web oficial.

Coordinació Club d’Espectadors Joves 10 Sentidos – IVAJ Carnet Jove

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s