LaMemòriaPerduda: una aventura interactiva per a joves sobre Àfrica

L’IVAJ, a través d’Experiència Carnet Jove, et convida a participar en aquesta nova lectura oberta sobre migracions, memòria i cultures africanes.

Descobreix #LaMemòriaPerduda, una experiència interactiva pels pobles i cultures africans de la mà de Germanet, un llibre especial escrit per Ibrahima Balde i Amets Arzallus Antia.

Conten que a Àfrica existeix un lloc únic en el món: El Palau de la Memòria. Viatgeres/ers i aventureres/ers diuen haver vist les seues cambres i els tresors que emmagatzema des de fa segles. Allí es conserva tota la memòria del planeta, els records i històries que ens permeten forjar el nostre futur. És el començament de #LaMemòriaPerduda.

Perquè, què sabem realment d’Àfrica, dels seus pobles, la seua història i la seua riquesa artística i cultural? Tots, incloses les persones joves, rebem diàriament notícies i visions parcials sobre el continent i els seus habitants, sense que puguem acostar-nos i entendre del tot un espai tan divers i ric com és Àfrica.

Per això hem creat #LaMemòria Perduda, perquè les persones joves del teu territori o localitat exploren en primera persona el continent a través d’una experiència interactiva, lúdica i transmèdia, que a més inclou la lectura! Perquè #LaMemòria Perduda és una lectura digital transmèdia i interactiva on els qui participen es convertiran en protagonista d’una història única, educant-se en valors al costat de la resta de participants a través de reptes, debats, jocs, activitats. Fins i tot un Escape Room!

#LaMemòriaPerduda és una experiència immersiva dirigida a persones joves de 12 a 16 anys, a les qui proposem reflexionar sobre la necessitat de la memòria compartida i el potencial transformador del viatge (personal, col·lectiu o metafòric), però també sobre la presa de consciència sobre realitats que semblen llunyanes, però que formen part de nostra quotidianitat, modelant i enriquint la nostra experiència històrica, social, vital i cultural.

Començant amb un Escape Room presencial, la lectura del llibre s’acompanya d’una experiència digital transmèdia on les i els qui participen es convertiran en un personatge del llibre que estan llegint.

I no és qualsevol llibre.

Germanet és una obra especial, única, la història real d’una cerca: el viatge d’Ibrahima seguint el rastre del seu germà desaparegut. L’objectiu serà recuperar la memòria d’Ibrahima, explorant les rutes preses, les trobades fortuïtes, els seus aprenentatges i desenganys, coneixent els pobles d’Àfrica i les seues cultures en el trajecte.

Narració oral, art i cultura africanes, la trobada entre cultures, el reconeixement de l’altre, la memòria com a salvaguarda d’allò que som, com a refugi de la nostra experiència vital i col·lectiva. Què va ser d’Ibrahima i del seu germà? Quin és el misteri de la seua memòria? Són algunes de les preguntes i reptes d’aquesta aventura apassionant dissenyada al voltant de Germanet.

Descobreix més detalls descarregant-te un complet dossier informatiu!

Post elaborat per Luisana Rodríguez Castellanos i Rubén Sáenz.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s