Realitza un voluntariat en un altre país gràcies al Cos Europeu de Solidaritat

Et sona el programa Erasmus? Imagina una experiència similar, però realitzant un voluntariat en un altre país en lloc d’estudiant un grau. Això és el que t’ofereix el Cos Europeu de Solidaritat. Si t’interessa, continua llegint!

El Cos Europeu de Solidaritat és el programa de la Unió Europea que et permet realitzar un servei de voluntariat en un altre país durant un període de 2 a 12 mesos. Si tens entre 18 i 30 anys i t’abelleix prestar el teu temps per a ajudar a la comunitat, al mateix temps que aprens un altre idioma i coneixes una cultura diferent, aquesta és la teua oportunitat. A més, el programa cobreix totes les despeses de viatge, allotjament i manutenció, i se’t proporcionarà diners de butxaca per a les teues despeses personals.

Les organitzacions participants treballen en àrees molt diverses, per la qual cosa en funció dels teus interessos o motivacions podràs realitzar el teu voluntariat en àmbits com el mediambiental, social o cultural. Adquiriràs noves habilitats personals i competències, vivint una experiència única. A més, durant la teua estada al país de destinació rebràs formació especialitzada per a poder exercir la teua labor voluntària en les millors condicions.

Si t’interessa participar, has d’inscriure’t en el portal del Cos Europeu de Solidaritat. Allí, trobaràs els diferents projectes que ofereixen les organitzacions participants. Cerca el que millor s’adapte a les teues necessitats i en el qual cregues que més pots aportar, i contacta amb les organitzacions implicades.

Si tens qualsevol dubte, no et preocupes. Durant tot el projecte, rebràs el suport d’una organització d’enviament, que atendrà les teues consultes i resoldrà els dubtes que et puguen sorgir durant el procés. A més, si tens necessitats especials, per exemple una discapacitat, i necessites suport addicional, el programa també l’inclou. No necessites complir cap requisit formatiu o lingüístic previ, només has d’estar motivat i tindre ganes de contribuir.

En definitiva, el Cos Europeu de Solidaritat és el programa ideal per a aportar el teu granet d’arena a la societat realitzant un voluntariat en un altre país, i tot amb el suport del INJUVE, l’Institut Valencià de la Joventut i la Comissió Europea, i el més important: sense que et supose cap cost!

Consulta tota la informació en la web del Cos Europeu de Solidaritat. Si tens qualsevol consulta, en l’IVAJ t’ajudarem a resoldre-la. Pots escriure’ns al correu electrònic erasmusplus_joventut@gva.es.

No perdes l’oportunitat de formar-te alhora que vius una experiència irrepetible. Inscriu-te ja en el portal del Cos Europeu de Solidaritat!

Raúl Puerta

Subdirector de l’IVAJ

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s