Per què és important la participació juvenil?

La participació juvenil proporciona veu a les persones joves i els permet millorar el seu entorn. Per això, en el nostre canal de Youtube pots tornar a veure el Twitch que vam fer sobre aquest tema.

A més, hem parlat amb persones joves de l’Associació juvenil «El Olmo» i de Agrupació Local Jove Antella i Mancomunitat Ribera Alta per a descobrir que els aporta participar activament.

Per què és important que les persones joves participen activament en la vida social i política?

Persones joves de l’Associació cultural juvenil “El Olmo”

Durant l’etapa de la joventut és fonamental comprendre que som éssers socials, que formen part d’una comunitat en la qual les nostres decisions i les dels altres tenen poder de canvi. En un món governat per adults, aprenem que els nostres drets i llibertats depenen també de nosaltres mateixos. Una bona manera d’abordar aquesta reflexió és a través de l’associacionisme juvenil, que ens converteix en subjectes polítics de forma activa i ens permet adquirir aquesta responsabilitat del canvi i amb ella la il·lusió per millorar la societat. I és que la política és precisament decidir com volem que siga la nostra vida en comú. En aquest context fer partícip a la població més jove és imprescindible per a millorar el present i assentar unes bases que garantisquen els nostres drets en el futur.

Persones joves de la Agrupació Local Jove Antella i Mancomunitat Ribera Alta

La implicació i participació de les persones joves és important per a tindre veu i vot, per poder treballar per les inquietuds i a més, ensenyar-se com és la vida, les persones i molt més. En la vida social és important treballar per allò que es vol canviar i una forma és agrupant-se.

A més, estàs participant i col·laborant amb la política al assessorar-te a l’hora d’organitzar, desenvolupar alguna activitat o donar recolzament, així com a l’hora de superar totes les dificultats que es presenten, que no són poques.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s