Camps de voluntariat o com gaudir d’una experiència diferent en vacances

Un total de 50 joves van participar en els camps de voluntariat de primavera treballant al costat de xiquets i xiquetes del sistema de protecció de la Generalitat durant les passades vacances de primavera.

Els camps es van desenvolupar en els albergs de Benicàssim, i Moraira i en els quals joves d’entre 18 i 30 anys van fomentar la convivència dels xiquets i xiquetes a través d’activitats d’oci i temps lliure, com per exemple excursions, eixides, tallers o activitats esportives i d’animació.

Perquè els camps de voluntariat siguen un èxit, durant els tres primers dies de la seua estada en el camp, les persones voluntàries reben formació sobre l’acolliment dels xiquets i xiquetes participants, amb els quals hauran de conviure 24 hores al dia, atenent totes les necessitats que puguen tindre, sempre supervisades i orientades per un equip d’animació.

Aquesta activitat està impulsada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) amb el doble objectiu de fomentar en les persones joves valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural, alhora que s’ofereixen activitats d’oci als xiquets i xiquetes del sistema de protecció de la Generalitat.

L’oci és un instrument fonamental durant la infància i en l’adolescència per a afavorir el seu adequat desenvolupament ja que, constitueix una manera d’abandonar la rutina i relacionar-se en un espai on es poden expressar i compartir experiències més enllà del dia a dia.

Vols viure l’experiència de formar part del voluntariat? Hauràs de tindre complida l’edat mínima i no superar, el dia d’inici de l’activitat, l’edat màxima assenyalada en cada camp de voluntariat.

Com a part d’aquesta experiència, has de tindre el compromís de fer una tasca de voluntariat de manera desinteressada i reunir els requisits necessaris. Amb tot això, col·laboraràs en el desenvolupament de la programació de les activitats d’animació i contribuiràs a l’organització general del camp.

Vols viure unes vacances diferents i enriquidores per a tu i per als xiquets i xiquetes que participen? Els camps de voluntariat són la teua millor opció.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s