Un estiu de música i salut sexual per a joves en els festivals de la Comunitat Valenciana

L’IVAJ, a través d’Experiència Carnet Jove, i CALCSICOVA han col·laborat este estiu en una campanya informativa de prevenció amb presència en un munt de festivals de música per tota la Comunitat Valenciana:

«CALCSICOVA promou la sensibilització i prevenció del VIH i altres ITS amb una campanya dirigida als i les joves, la població més afectada per la infecció.

Amb l’arribada de l’estiu i dels esdeveniments massius, la Coordinadora d’Associacions de VIH i sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA) ha dirigit les seues campanyes a la població més jove, impulsant els punts de salut sexual i punts de trobada positiva en els festivals de música, una activitat que des de l’inici de la pandèmia per Covid-19 no havia tornat a reactivar-se amb normalitat i que ofereix grans resultats.

Aquest estiu el #TourFestivalerCALCSICOVA hem recorregut els diferents festivals d’Alacant, Castelló i València, fent parades en Concerts de Vivers, Zevra Festival, Ganxo Rock Fest, Llegendes del Rock, Medusa Festival, RaboLagartija o el Rototom Sunsplash. En aquests esdeveniments hem dut a terme la campanya “Prova la vida sense dubtes” creant un punt de salut sexual on es realitzen accions orientades a abordar l’atenció preventiva del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) i el foment de proves de detecció. També hem difós la campanya «La serofòbia oculta el VIH. Mostra’t positiva per a eliminar el VIH», amb l’objectiu d’erradicar l’estigma cap a les persones amb VIH.

Aquestes accions s’han pogut dur a terme gràcies a les persones voluntàries de CALCSICOVA i les seues entitats membres així com de Turisme Comunitat Valenciana i l’IVAJ, que ens ha acompanyat durant tota la gira festivalera amb l#ExperiènciaCarnetJove, en la qual hem compartit moments de diversió i compromís social, informant la joventut sobre salut sexual i oci saludable, repartint material preventiu i atenent els dubtes i inquietuds de les i els assistents als festivals.

En els estands informatius també hem posat a la disposició dede la ciutadania el contacte de les diferents oficines de delictes d’odi, com la serofòbia o la LGTBIfòbia, per a ser agents actius en la resposta a la discriminació i afavorir la igualtat de tracte. A més, hem difós campanyes d’entitats companyes com “El VIH també salva vides” de CASDA o el “Pride Positiu” de CESIDA, així com el documental “Aprender a vivir” sota l’acord de col·laboració que tenim amb ViiV Healthcare.

Esperem amb ganes el pròxim estiu per a ser presents en els festivals i animem a la població al fet que ens seguisca de prop a través de les nostres xarxes socials (@calcsicova) per a informar-se i estar alerta als esdeveniments que realitzem durant tot l’any.»

Post elaborat per CALCSICOVA.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s